Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nu alleen nog aan je mama melden dat je 'toevallig' op reis bent tijdens haar grote kerstdiner.

6 reisjes om nu te boeken als je de kerstgekte wil vermijden

Ben jij geen fan van kerstlichtjes, kerstmarkten en – vooral – kerstfeesten? Er zijn gelukkig enkele plekken op aarde waar je kan ontsnappen aan de kerstgekte. Dan rest je alleen nog aan je mama te melden dat je ‘toevallig’ op reis bent tijdens haar grote kerstdiner...


 

1. Laos


Laos is een van de laatste communistische staten ter wereld, met slechts 2 % christelijke bevolking. De kans dat je daar op kitscherige kerstdecoratie stuit, is dus eerder klein. De kans dat je op prachtige landschappen, indrukwekkende tempels en heerlijke rust – want Laos is minder toeristisch dan buurlanden Thailand en Vietnam – stuit, is dan weer aanzienlijk.

© Remi Yuan via Unsplash


2. Marrakech


In de grote hotels in Marrakech zal men toeristen proberen te pleasen door hier en daar een kerstboom te plaatsen. Maar in een riad, een traditioneel en meestal prachtig Marrokaans huis, vind je geen christelijke elementen terug. Marokko is een moslimland, dus kerst wordt er gewoon niet gevierd. Je komt bovendien sowieso met leuke (kerst)cadeautjes – om je mama te paaien – naar huis, want de soeks in Marrakech zijn een waar winkelparadijs. Je kan al wat inspiratie opdoen met de favoriete adresjes van onze redactrice Marie.

© Annie Spratt via Unsplash


3. Malediven


Heb je een stevig budget over voor je kerstreis? Dan zijn de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, een goede optie. Niets dat minder kerstachtig aanvoelt dan een tropisch eiland vol parelwitte stranden en palmbomen, toch? Net als Marokko zijn de Malediven bovendien een moslimland, dus geen christelijke feesten daar. Van in je bungalow boven het prachtige blauwe water zal je amper kunnen geloven dat je familie duizenden kilometers verderop aan de kerstdis zit.

© Shifaaz Shamoon via Unsplash


4. Rusland


Rusland is een geval apart: je zal er niet helemaal ontsnappen aan de kerstsfeer (of de koude), maar 25 december is wel gewoon een dag als een andere. In Rusland wordt namelijk de oude Juliaanse kalender gevolgd voor christelijke feestdagen, waardoor Kerstmis op 7 januari valt.

© Nikita Karimov via Unsplash


5. Istanbul


Hoewel de origine van de Kerstman in Turkije zou liggen, is 25 december voor het overgrote deel van de bevolking een gewone dag. Maar liefst 98 % is er moslim, waardoor de kerstgekte maar een beetje doorsijpelt in de samenleving. Pas op: de straten in Istanbul zijn wel versierd met kitscherige lichtjes, maar dan vooral in aanloop naar Nieuwjaar. De Turkse hoofdstad staat bekend voor haar geweldige eindejaarsfeest, dus mocht je erheen trekken, boek je beter tot na 1 januari.

© João Marcelo Martins via Unsplash


6. Thailand


Thailand, dat een grotendeels hindoeïstische en boeddhistische bevolking heeft, is de laatste jaren erg toeristisch geworden. De kans bestaat dus dat je een tikkeltje kerstgekte opmerkt, zeker in steden als Bangkok. Toch is december dé periode om het Aziatische land te bezoeken: de vochtigheidsgraad is er dan lager dan ooit, waardoor het weer perfect is. Voor kersthaters is Krabi in het zuiden een aanrader. De kerstinvloeden zijn er miniem, de ontspanning is er maximaal.

© Jakob Owens via Unsplash


[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '