Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Magdalena Smolnicka via Unsplash

Nee, voor theeplantages hoef je niet helemaal naar Bali of Sri Lanka. Je vindt ze gewoon op de Portugese Azoren!

9 reisbestemmingen in Europa om op je bucketlist te zetten

Wie denkt dat je theeplantages alleen in Sri Lanka vindt en smaragdgroene meren in Canada, heeft het mis. Europa heeft een pak meer te bieden dan je verwacht. Wij tippen 9 reisbestemmingen die meteen een plekje op je bucketlist verdienen.

Popeye Village, Malta

Popeyefans kunnen hun hart ophalen in Malta, waar de filmopnames van de gelijknamige film met Robin Williams in de hoofdrol plaatsvonden. Nadat de film eind jaren zeventig gedraaid was, beslisten ze het dorp te behouden als toeristische attractie. Ga erheen en verwonder je over de überschattige, kleurrijke houten huisjes, de prachtige baai met helblauw water, de shows die aan Disneyland doen denken en een tikje vergane glorie.

reisbestemmingen europa
© Magdalena Smolnicka via Unsplash

Theeplantages, Azoren

Staan de theeplantages van Sri Lanka al járen verlekkerd naar je te staren vanop je reisbucketlist, maar heb je geen budget om naar de andere kant van de wereld te vliegen? Dan moet je naar de Azoren. Op het eiland São Miguel vind je namelijk de enige theeplantages van Europa. Geloof ons: die zien er minstens even fotogeniek uit als die van Azië.

reisbestemmingen europa
© Humphrey Muleba via Unsplash

Scilly-eilanden, Verenigd Koninkrijk

In Zuidwest-Engeland vind je de Scilly-eilanden, op zo’n 45 kilometer van de kust van Cornwall. De eilandengroep bestaat uit bewoonde en onbewoonde eilandjes en voelt heerlijk tropisch aan. Denk: microklimaat, subtropische planten, unieke vogels (puffins aka papegaaiduikers!) om te bewonderen, duinen, lagunes, een rotsachtige kust, en ga zo maar door. Le paradis? C’est ici!

reisbestemmingen europa
© Annie Spratt via Unsplash

Palais Idéal, Frankrijk

In Hauterives, een gemeente in het departement Drôme in Zuid-oost-Frankrijk, bezoek je misschien wel het meest bizarre paleis dat je ooit zag. Postbode Ferdinand Cheval droomde van een denkbeeldig paleis en realiseerde die droom na 33 jaar lang bouwen in zijn eigen tuin. Palais Idéal du Facteur Cheval was een feit: een uniek bouwwerk met mythische figuren dat evengoed in een of ander Aziatisch land had kunnen staan.

reisbestemmingen europa
© P. Fournier (Auvergne-Rhône-Alpes Tourisme)

Saturnia, Italië

Saturnia, een plek aan de westkust van Italië op tweeënhalf uur rijden van Rome, staat bekend voor z’n thermale baden. Hoewel het er best toeristisch kan zijn (zéker in de zomer), is het natuurfenomeen zo indrukwekkend dat zowat elke diehard reisfanaat ervan naar adem moet happen. Het natuurlijke kuuroord is gratis te bezoeken en is alle dagen open. Ga er heerlijk pootjebaden, want dat levert spectaculaire foto’s op.

reisbestemmingen europa
© Michael Baccin via Unsplash

Meteora, Griekenland

Halkidiki, het drievingerige schiereiland te zuiden van de Griekse stad Thessaloniki, is een paradijs als je van zon, zee en strand houdt. Op Sithonia vind je nog kleine, verborgen baaien. Als is het vooral de derde vinger, Athos, die verrast door zijn kloosters (= meteora), die op hoge rotspilaren tussen bergmassieven gebouwd zijn en nog altijd bewoond worden door monniken. Op een mistige dag is het er trouwens extra spectaculair, want dan lijkt het alsof de kloosters in de lucht zweven.

reisbestemmingen europa
© Vangelis Batsikostas via Unsplash

Dune du Pilat, Frankrijk

Altijd al gedroomd van zandsurfen op een duin in de woestijn van Dubai? Dan boek je nu een retourticket richting Bordeaux, waar je na een uurtje rijden kan sandboarden op Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa. Ga wanneer de zon achter de horizon verdwijnt, want dan zijn de views nog indrukwekkender.

reisbestemmingen europa
© Antoine Corniere via Unsplash

Isle of Skye, Schotland

Op-en-top natuurliefhebbers die dromen van een roadtrip door Nieuw-Zeeland worden dichterbij verrast door de ongereptheid van Isle of Skye, het grootste eiland van de Binnen-Hebriden, een eilandengroep voor de westkust van Schotland. Laat je er betoveren door vreemd uitstekende rotsen en pieken, ruige kliffen, verbluffende vergezichten en Schotse hooglanders (rood- bruine koeien met een lange coupe en horens).

reisbestemmingen europa
© Christopher Czermak via Unsplash

Grüner See, Oostenrijk

Dat een vakantie naar Oostenrijk prima kan tippen aan een reis naar Canada, bewijst de Grüner See, een schilderachtig smaragdgroen meer op een dikke twee uur rijden van Wenen. Het meer is omgeven door een indrukwekkend bergmassief dat de oorzaak is van een wel heel magisch spektakel: tijdens de wintermaanden is er geen water te bespeuren, maar wordt het lente, dan vormt het smeltwater van de bergen een waanzinnig mooi meer.

reisbestemmingen europa
© Benjamin Wedemeyer via Unsplash

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '