Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© fox jia via Unsplash

Een verrassende bestemming sluit de top 5 af.

Dit zijn de 5 favoriete winterbestemmingen van de Belgen

Wil jij deze winter nog op vakantie, maar heb je geen idee waarheen? Misschien vind je wel inspiratie in het lijstje van populairste winterbestemmingen dat Avis speciaal voor de kerstperiode samenstelde.


Het werd een verrassende top 5 van populairste winterbestemmingen voor de Belgen, want we zien niet de typische skioorden. Winterse steden behoren blijkbaar tot de hotspots voor dit winterseizoen. Zo staat de Canadese stad Quebec met stip op één, gevolgd door de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, het Noorse Bergen en Lapland in Finland. Het zonnige Phuket vervolledigt – verrassend genoeg – de top vijf.

1. Quebec (Canada)


Dat het in Canada belachelijk koud kan zijn in de winter, moeten we niet onder stoelen of banken steken, maar net dat maakt de stad Quebec zo populair. Niet alleen skiërs en snowboarders komen er aan hun trekken in een van de vier resorts met pistes, ook wellnessliefhebbers en fans van carnaval zitten er goed. Het wintercarnaval is hét evenement van het jaar. Denk: gemaskerde bals, sneeuwsculpturen, sportactiviteiten, optochten en banketten in buitenlucht.

2. Wenen (Oostenrijk)


Iets dichter bij huis komt Wenen als topper uit de bus. Vanaf midden november kunnen kerstfanaten hun hart ophalen op een van de vele kerstmarkten die de Oostenrijkse hoofdstad rijk is. De winter in Wenen staat echter ook gelijk aan het balseizoen, waar doorgewinterde walsliefhebbers hun beste moves kunnen tonen op de meer dan 400 bals. Een plezier voor het oog!

3. Bergen (Noorwegen)


Bergen is de op een na grootste stad van Noorwegen en deelt samen met Wenen en Lapland de derde plaats van populairste winterbestemmingen van de Belgen. In de Europese top staat de grote kuststad met pittoreske charmes helemaal boven aan het lijstje. Zowel voor shoppen, cultuur als natuur zit je hier helemaal goed. Voor avontuurlijke reizigers is er het nabije skiparadijs Voss.

https://www.instagram.com/p/BrN69sqlnGt/

4. Lapland (Finland)


Een tripje naar de Kerstman? Dan moet je in Lapland zijn, de meest noordelijke regio van Finland. Niet alleen de dichte bossen en vredige blokhutten in een gigantisch sneeuwlandschap zorgen voor een magische sfeer, ook de kans dat je het noorderlicht kan zien, is ongetwijfeld een van de redenen waarom we zo graag naar het verre Noorden trekken.

5. Phuket (Thailand)


Het buitenbeentje in dit lijstje van winterse bestemmingen moet wel Phuket, het grootste eiland van Thailand, zijn. De belangrijkste reden om erheen te reizen? De winterzon. Blijf je liever weg van de toeristische trekpleisters, dan trek je naar Banana Beach in het noordwesten van het eiland of huur je een auto en bezoek je het zuidelijk gelegen Ya Nui Beach om er heerlijk te snorkelen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '