Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Incento

De trein rijdt tussen Venetië en Londen.

ZALIG: in deze Orient Express waan je je in de (luxueuze) roaring twenties

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ben jij ook enkele decennia te laat geboren en zou je er alles voor over hebben om een paar dagen in het roaring twenties-tijdperk te leven? We kunnen je jammer genoeg geen tijdmachine beloven, maar wel een trein die aardig dicht in de buurt komt van de auto’s uit de ‘Back to the Future’-films! Het enige wat je moet doen? Aan boord gaan van de Venice Simplon-Orient-Express!


De trein bestaat uit 17 originele rijtuigen uit de jaren twintig en neemt je meteen mee naar hogere sferen. Denk: smokings, cocktailjurken à la ‘The Great Gatsby’ én cocktails met een hoog alcoholpercentage. De trein rijdt elk jaar van maart tot november tussen Londen en Venetië en rijdt af en toe ook naar Wenen, Budapest en Praag.

‘The Party’


Om het nóg een beetje extravaganter te maken, wordt er volgend jaar het feestje ‘The Party’ georganiseerd in de trein. De Venice Simplon-Orient-Express vertrekt dan vanuit Venetië en rijdt langs de Alpen door Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Die exclusieve trip gaat door van 27 tot en met 29 maart en zal een van de meest luxueuze treinreizen ooit zijn. Wat er zoal op de planning staat? Viergangenmenu’s, champagne uit chique glazen drinken, showen met je kledij en enkele geheime activiteiten.

Volgend jaar wordt de trein met drie wagons uitgebreid. Die wagons zullen in het teken staan van de steden die de trein doorkruist. Venetië, Boedapest en Praag krijgen een eigen wagon. De creatie en inrichting van de andere wagons zijn trouwens bijna allemaal het werk van beroemde kunstenaars, waaronder René Lalique.

Wie zich geroepen voelt om zelf eens aan boord te gaan van de trein moet daar wel iets voor over hebben. Een ritje met de trein kost al snel meer dan – hou je vast – € 2.500. Met dat budget reis je vijf dagen en doorkruis je Frankrijk, Hongarije, Italië, Oostenrijk én het Verenigd Koninkrijk. Meer info vind je hier.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '