Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ideaal voor zij die tijdens de krokusvakantie de zon opzoeken.

Travelbeauty: efficiënt op reis met onze inpaktips voor beautyspullen

Al die producten in je koffer – laat staan in je handbagage – krijgen is soms de grootste stress van je reis. Met deze 7 tips en hacks pak jij vanaf nu slimmer in.

Bagage: wat kan?


Meestal varieert het toegestane gewicht van je bagage tussen 20 en 30 kilo. Je handbagage mag maximaal 10 kilo wegen en moet passen in de ruimte boven je hoofd of onder je stoel. Vloeistoffen mogen mee in je handbagage zolang de flacon kleiner is dan 100 ml en je niet meer dan 1 liter vloeistoffen bij je hebt. Handig: neem een draagbare weegschaal mee op vakantie om je reiskoffer voor de terugreis te wegen.

Geen lek, a.u.b.

Door de verandering in luchtdruk kunnen de dopjes losser komen te zitten (of zelfs kapot knallen), met lekkages en verspilling van je dure producten tot gevolg. Enter huishoudfolie! Draai het dopje van je flacon, leg een stukje folie op de fles en draai de dop er weer op. Zelfs als het dopje het tijdens de vlucht begeeft, zal de schade minder groot zijn. Een wattenschijfje in je poederdoos zorgt er dan weer voor dat het poeder minder snel breekt.

Shampoo zonder fles

Wie echt 0 % kans op lekken wil, kan kiezen voor producten in vaste vorm. Een stuk zeep – kies dan wel een verzorgende variant, want gewone zeep werkt uitdrogend – en shampoo in vaste vorm (denk: een blok shampoo) zijn toegelaten in je handbagage. Je doet er ook veel langer mee dan met een miniformaat van je vloeibare douchegel en shampoo.

Hotel no-go

De stukjes zeep en shampoo die je in de meeste hotels vindt, zijn doorgaans niet van heel hoge kwaliteit. Vaak bevatten ze te veel detergenten, die je huid uitdrogen. Daarom is het beter je eigen shampoo en douchegel te gebruiken, zeker omdat je huid het op vakantie al zwaarder te verduren krijgt door zon, zwembadwater en zee.

Ergens onderweg…

Het grootste probleem bij vliegen is een droge huid. Door de airco wordt de lucht in zo’n toestel namelijk heel droog. Een tip van stewardessen: drink zeker een liter water voor elke 6 uur die je vliegt. In je handbagage horen daarnaast een waterspray en een lippenbalsem. Heb je sowieso al een droge huid? Dan kan je een hydraterend masker aanbrengen. Kies een masker dat lang mag inwerken.

Toptip

Vraag staaltjes parfum en verzorgingsproducten in de parfumerie of vul lege flesjes of lenzenpotjes met je favoriete producten.

Shampoo, douchegel of 2-in-1?

Een shampoo-en-conditioner-in-één en een shampoo-en-douchegelin-één zijn extra handig. Heb je heel droog haar of een droge of gevoelige huid? Dan neem je beter aangepaste producten en een aparte conditioner.

Dermatologe Bieke van Da Vinci Clinic: ‘Op zich kan het geen kwaad om je huid een keertje met shampoo te wassen. Shampoo en douchegel verschillen niet veel van elkaar, maar shampoo ontvet iets meer, dus als je je altijd met shampoo zou wassen, zou je huid er droger en gevoeliger door kunnen worden. Voor de droge huid is het beter om producten te gebruiken die minder detergenten bevatten, zoals doucheolie of syndets, een synthetisch detergent dat milder is voor de huid. Die kan je dan in een hervulbare miniflacon meenemen op vakantie.’


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '