Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Dankzij deze gloednieuwe brug zweef je boven de mooiste waterval van Noorwegen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Trolltunga en Lofoten, move over! Noorwegen is nog een pareltje rijker, want je kan sinds kort foto’s nemen bovenop een van de meeste epische plekjes van het land. Add to bucketlist: de Vøringsfossen-brug.


De brug werd onlangs ingewijd en moet de nieuwste toeristische trekpleister van de Scandinavische parel worden. Ze klimt over de imposante 150 meter hoge Vøringsfossen-waterval, waardoor je er het gevoel krijgt dat je hoog boven de idyllische Måbødalen-vallei zweeft. Wat de brug nóg specialer maakt? Architect Carl-Viggo Hølmebakk werkte meer dan een decennium aan zijn project en wilde de brug zo natuurlijk mogelijk maken, zodat ze mooi versmelt in het groene landschap.

Tussen Oslo en Bergen


En als we de eerste toeristische kiekjes mogen geloven, is hij in dat opzet meer dan geslaagd. Vanuit sommige hoeken lijkt het zelfs alsof de brug een gigantische boomstronk is die over de waterval ligt en je van de ene naar de andere kant van het groene paradijs leidt. Een levensechte Bridge to Terabithia, dus! Ze telt 99 treden en zal in de toekomst nog uitgebreid worden met een gloednieuw aangelegd wandelpad en gezellig café. Last van hoogtevrees? Dan kan je je stevigste paar wandelschoenen aantrekken en de onverharde wandelweg volgen die je ook naar de feeërieke waterval leidt.

Good to know: Vøringsfosse ligt tussen Oslo en Bergen en ligt op een halfuurtje rijden van Eidfjord, een dorp van waaruit je de mooist fjorden, watervallen en nationale parken van heel Noorwegen kan verkennen, om dan nog te zwijgen over de joviale bevolking en het lekkere plaatselijke eten. Roadtrip door Noorwegen, iemand?

Meer plekjes om aan je bucketlist toe te voegen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '