Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wie het poollicht graag zelf wil bewonderen, doet dat het best tussen augustus en april.

Op deze 7 feeërieke plaatsen heb je in Europa de grootste kans om het noorderlicht te spotten

Jolien Meremans

Het dansende kleurenspektakel van het noorderlicht is iets wat bij zowat iedereen op de bucketlist staat. Toch moeten er een aantal dingen, waaronder de weersvoorspellingen en de locatie, meezitten voordat je het feeërieke schouwspel aan de nachtelijke hemel kan waarnemen. Wij helpen je alvast met dat laatste en gingen op zoek naar de allerbeste locaties in Europa om het aurora borealis te kunnen bewonderen.


Hoewel lichtgroene en roze tinten de meest voorkomende kleuren van het poollicht zijn, kan je met veel geluk ook rode, gele, groene en blauwe kleurtjes aan de hemel spotten. Wil jij je kansen verhogen? Zak dan af naar deze Europese locaties om van de mooiste versies van het noorderlicht te genieten. PS wie er een sprookjesachtige trip van wil maken, kan ook meteen een nachtje boeken in een van deze hotels.

Tip: om het noorderlicht te zien, reis je het best tussen augustus en april naar deze bestemming.

Reykjavik, IJsland


Tijdens de winter kan het zo’n 20 uur lang donker blijven in de hoofdstad van IJsland, waardoor het er ideaal is om het poollicht te bewonderen. Ga op een heldere nacht naar het Þingvellir National Park om er van een waanzinnig én kleurrijk uitzicht te genieten.

Tromsø, Noorwegen


Dankzij de warme stromingen van de Golfstroom ligt Tromsø in ‘het milde noorderlichtgebied’ en zal je dus niet bevriezen tijdens het opzoeken van het noorderlicht. Volgens ervaringsdeskundigen zou je er zelfs de allergrootste kans hebben om het poollicht in Europa te bewonderen.

Kakslauttanen, Finland


In het kleine dorpje Kakslauttanen in Fins Lapland kan je tussen en in de tientallen iglo’s die er over heel het stukje grond verspreid liggen genieten van het aurora borealis. Kakslauttanen ligt trouwens zo’n 250 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Voor een extra unieke ervaring moet je dus vanuit een van de iglo’s naar het lichtspektakel kijken.

Abisko, Zweden


Het idyllische dorpje Absisko ligt in het Abisko National Park en zou volgens insiders een van de mooiste plaatsen in Europa zijn om het noorderlicht te bezichtigen. Je hebt er trouwens een bijzonder grote kans om naast het imposante gebergte en zijn mysterieuze natuurlandschappen ook van het noorderlicht te genieten.

Kirkenes, Noorwegen


Kirkenes ligt vlakbij de Russische grens en is dankzij het droge en koele klimaat de ideale plaats om het noorderlicht mee te pikken. In de regio zou het poollicht meer dan 200 keer per jaar zichtbaar zijn en heb je de mogelijkheid om het ook vanop een sneeuwscooter of hondenslee te bewonderen.

Moray Coast, Schotland


Wist je dat Noord-Schotland op dezelfde breedtegraad als het populaire Stavanger in Noorwegen ligt? Als je heel veel geluk hebt, kan je dus ook vanuit Schotland, meer bepaald aan de Moray Coast, naar het poollicht kijken. De 80 kilometer lange kust loopt van Aberdeen tot Inverness en is het ideale vakantieoord voor een romantische en kleurrijke getaway.

Sandgerdi, IJsland


Vanaf eind september tot begin april is het noorderlicht op de meeste plaatsen in IJsland te zien en als je niet zo bent voor het drukkere Reykjavik kan je naar het prachtige Sandgerdi trekken. Het vissersdorpje ligt aan de westkust van het Reykjanes schiereiland en ligt niet al te ver van het wereldberoemde Blue Lagoon. Twee prachtige vliegen in een klap!

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '