Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© alessandro prato via Unsplash

Voor ons een enkeltje Brussel-Venetië, alsjeblieft!

BUCKETLIST: 5 nieuwe Europese treinroutes die langs wondermooie panorama’s lopen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Europa is een aantal prachtige panoramaroutes die je met de trein kan volgen rijker. Je weet wat je te doen staat: add to bucketlist!

Van Amsterdam langs Brussel en Parijs naar Venetië

Waan je aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express in de (luxueuze) roaring twenties. De trein bestaat uit 17 originele rijtuigen uit de jaren twintig en neemt je meteen mee naar hogere sferen. Denk: smokings, cocktailjurken à la ‘The Great Gatsby’ en cocktails met een hoog alcoholpercentage. Deze trein reed oorspronkelijk tussen Londen en Venetië, maar wegens het grote succes rijdt de legendarische locomotief vanaf dit jaar langs vier nieuwe routes met opstappunten in onder andere Rome, Firenze, Genève, Amsterdam én Brussel.

Het is binnenkort dus mogelijk om vanuit onze hoofdstad langs Parijs naar het romantische Venetië te tjoeken. Stap je in Amsterdam op, dan kan je er ook voor kiezen om een treinreis door Istanbul, Boekarest en Parijs te maken. Wie zich geroepen voelt om zelf eens aan boord van de treinte gaan, moet daar wel iets voor over hebben. Prijzen starten vanaf € 680 en lopen op tot meer dan – hou je vast – € 10.000. Meer info vind je op de website.

Van Brussel naar Wenen

Begin vorig jaar werd de gloednieuwe Nightjet in ons land ingehuldigd. Door de coronacrisis, die niet veel later uitbrak, verdween ie helaas een beetje op de achtergrond. Hopelijk kunnen we dit jaar wel nog aan boord stappen van de nachttrein, want hij is zeker een weekje verlof waard. De trein brengt je vanuit Brussel naar het prachtige Wenen dat gekenmerkt wordt duizelingwekkende architecturale pareltjes, culinaire hoogstandjes en de typische Oostenrijkse cultuur. Van het prachtige paleis van Keizerin Sissi tot de glorieuze muziek in de Staatsopera … you ain’t seen nothing yet!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tijdens de rit kan je lekker onder de wol kruipen. ‘s Ochtends bij het ontwaken geniet je van Oostenrijks mooiste panorama’s. En het beste moet nog komen, want een enkel ritje kan je al boeken vanaf € 29,90! Is Wenen niets voor jou? Dan kan je ook van Brussel naar het hippe Berlijn of het prachtige Innsbruck reizen. Meer info vind je op de website.

Van Praag langs Wenen naar Boedapest

Sins vorige zomer kan je dankzij een nieuwe spoorlijn Praag, Boedapest én Wenen in een ruk van je bucketlist schrappen. De spoorverbinding is een project van de Tsjechische lagekostenmaatschappij Regiojet en verbindt geen drie, maar vier Europese grootsteden. Voordat je van Praag richting Wenen reist, kan je namelijk eerst nog een tussenstop maken in de charmante Tsjechische stad Brno. Momenteel rijdt de trein twee keer per dag, en dat in beide richtingen. Om van Praag tot in Boedapest te raken, moet je een kleine zeven uur in de wagon zitten. Wie maar tot in Wenen wil reizen, doet er zo’n vier uur over.

Bonus: het is spotgoedkoop! Waar je normaal gezien al snel een dikke € 150 moet neertellen om vanuit Wenen met het vliegtuig naar Boedapest te reizen, betaal je op de trein amper € 9 voor een enkeltje in tweede klasse. Wil je de trein van Praag naar Boedapest nemen? Daarvoor betaal je € 16, wat ook zo’n € 130 goedkoper is dan een vliegticket. In die prijs inbegrepen zijn een gereserveerde zitplaats, gratis wifi en de mogelijkheid om hapjes en drankjes te bestellen. De duurste treintickets kosten tussen de € 29 en € 35. Daarvoor krijg je nóg meer luxe zoals koffie en fleswater, toegang tot een entertainmentsysteem en korting op versnaperingen. Meer info vind je op de website.

Van Berlijn naar Krakau

Ruim zes jaar geleden verdween de klassieke Eurocity-trein die Berlijn met Krakau verbond uit de dienstregeling, maar sinds kort kan je in de Duitse hoofdstad aan boord stappen van de Eurocity Wawel. De trein dankt zijn naam aan het grote koninklijke kasteel dat in de Poolse stad schittert, en reist via Lausitz, het idyllische Silezië, de magnifieke Oder-vlaktes en de bossen van West-Polen helemaal tot in het zuiden van het land. Waar de trein vroeger 10 uur nodig had om van Berlijn naar Krakau te reizen, sta je er nu op een kleine 7 uur. Prijzen starten vanaf € 27,90 voor een enkel ritje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Van Bazel naar Locarno

De klassieke Gotthard-route in Zwitserland werd sinds 2016 niet actief meer gebruikt, maar daar kwam een paar maanden geleden verandering in. De Zwitserse spoorwegmaatschappij Südostbahn (SOB) blies de spoorlijn nieuw leven in, waardoor de belangrijkste noordelijke steden van Zwitserland opnieuw worden verbonden met Ticino, het meest zuidelijke kanton van het land. De lijn staat bekend als de Panoramastrecke – letterlijk vertaald: panoramaroute – en laat je een uniek en vooral adembenemend stukje Zwitserland zien. Zo zag je la Suisse nog nooit. De trein is zo’n 4,5 uur onderweg. Voor een ritje betaal je een kleine € 50. Meer info vind je op de website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '