Home Lifestyle Je kan dankzij een nieuwe spoorverbinding nu spotgoedkoop tussen Praag en Boedapest...

Je kan dankzij een nieuwe spoorverbinding nu spotgoedkoop tussen Praag en Boedapest reizen

Trein van praag naar boedapest
© Anastasia Dulgier & Chronis Yan via Unsplash

Prijkt Praag ook bovenaan jouw bucketlist? Of wil je liever eerst naar Boedapest of Wenen reizen? Geen nood, want met die keuzestress kan je dankzij een spiksplinternieuwe spoorverbinding nu komaf maken. Het is namelijk mogelijk om vanuit Praag de trein richting Wenen te nemen en daarna door te reizen met diezelfde trein richting Boedapest. Bonus: het is spotgoedkoop!

Waar je normaal gezien al snel een dikke € 150 moet neertellen om vanuit Wenen met het vliegtuig naar Boedapest door te reizen, betaal je op de trein amper € 9 voor een enkeltje in tweede klasse. Wil je de trein van Praag naar Boedapest nemen? Daarvoor betaal je € 16, wat ook zo’n € 130 goedkoper is dan een vliegticket. Wat er in die prijs zit inbegrepen? Een gereserveerde zitplaats, gratis wifi en de mogelijkheid om hapjes en drankjes te bestellen. De duurste treintickets kosten tussen de € 29 en € 35, daarvoor krijg je nóg meer luxe zoals gratis koffie en fleswater, toegang tot een entertainmentsysteem en korting op versnaperingen.

Vier grootsteden

De spoorverbinding is een project van de Tsjechische lagekostenmaatschappij Regiojet en verbindt geen drie, maar vier Europese grootsteden. Voordat je van Praag richting Wenen reist, kan je namelijk eerst nog een tussenstop maken in de charmante Tsjechische stad Brno. Momenteel rijdt de trein twee keer per dag, en dat in beide richtingen. Om van Praag tot in Boedapest te raken, moet je een kleine zeven uur in de wagon zitten. Wie maar tot in Wenen wil reizen doet er zo’n vier uur over.

Disclaimer: momenteel is de Hongaarse grens nog dicht voor buitenlandse toeristen. Naar Boedapest reizen zit er dus nog niet in, al kan Regiojet wel een waardig alternatief aanbieden. In juni lanceerde het al een treinverbinding tussen Praag en Rijeka, een stad aan de tropische Kroatische kust. Die trein rijdt wegens het immense succes momenteel élke nacht, en dat nog tot en met 1 oktober. Tickets en meer info vind je hier.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.