Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© WBT- Charlotte Prince / Vincent Frasiak - Visite Ardenne

Tot binnen een paar dagen!

7 meerdaagse wandelingen in de Ardennen die je deze zomer wil doen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Geraak je deze zomer niet tot in de Canadese Rockies, maar heb je wel zin om een meerdaagse trektocht te doen? Deze zeven langeafstandswandelingen volg je gewoon in onze mooie Ardennen. Voor wie houdt van avontuur met een grote A!

Escapardenne Eislek Trail – 106 km

Op het programma: een vijfdaagse trektocht van Kautenbach (Luxemburg) naar La Roche-en-Ardenne door de uitzonderlijke landschappen van de Ardennen. De wandeling wordt beschouwd als een van de beste wandelroutes van Europa en verbindt de Belgisch-Luxemburgse Ardennen over een lengte van 106 km. Moet je sowieso aan je bucketlist toevoegen!

Meer info

Lee trail – 53 km

De Lee Trail is de helft minder lang, maar des te pittiger om te volgen. Je doet er – afhankelijk van hoe snel je wil gaan – twee of drie dagen over om vanuit Kautenbach richting Ettelbrück te wandelen. Onderweg doorkruis je maar liefst zestien prachtige natuurgebieden en wandel je langs 32 uitkijkpunten die je magnifieke panorama’s voorschotelen. Daar moet je wel iets voor over hebben, want je moet een heleboel hoogtemeters trotseren. Goed voorbereid zijn is dus de boodschap!

Meer info

De Transardennaise – 160 km

Wiens niveau toch net iets lager ligt of wie liever aan ontspanning dan aan inspanning doet tijdens het wandelen kan zich aan de Transardennaise wagen. De 160 kilometer lange route was een van de allereerste langeafstandswandelingen in het zuiden van ons land en loopt dwars door het groene hartje van onze Ardennen. Onderweg stap je langs enkele niet te missen highlights, tussen de valleien van de Lesse, de Ourthe en de Semois. Een pareltje waar je minstens zeven dagen (lees: de route bestaat uit zeven etappes) zoet mee bent.

Meer info

Wandeling tussen de Lesse en de Lomme – 78 km

Plan een verlengd weekendje in en trek richting het woud van Saint-Hubert om er 78 km lang te verdwalen in het feeërieke bos en de ongerepte regio van de Lessevallei. Extra aangenaam: het is een uitgestippelde lusvormige wandeling, dus je kan er je auto zorgeloos op een parking laten staan.

Meer info

Sentiers d’Art – 140 km

Ook in de zogenaamde Valleien van Smaken en Geuren (Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey, Somme-Leuze) kan je een lusvormige trektocht volgen. De focus ligt tijdens de wandeling niet zozeer op de natuur, die er nochtans verbluffend mooi is, maar wel op de vele kunstwerken die je onderweg passeert. Eens iets anders!

Meer info

GR15 – 229 km

Dé klassieker der klassiekers: de GR15. Het Grote Routepad verbindt Belgisch Lotharingen met de Eifel in Duitsland en bewijst je onderweg nog eens waarom je helemaal niet richting Schotland of Wales moet trekken om te hiken in the middle of nowhere. PS kijk ’s avonds zeker eens omhoog om er de prachtige sterrenhemel te bewonderen.

Meer info

De Hoge Ardennenroute – 278 km

Onder het motto ‘save the best for last‘ eentje voor de échte avonturiers. Tijdens de Hoge Ardennenroute, die van de Hoge Venen tot in Bouillon loopt, trotseer je meer dan 7500 hoogtemeters, kan je ervoor kiezen om onderweg te packraften en wandel je in stukjes bos die vér weg van de platgetreden paden liggen. Wie daag jij uit?

Meer info

Meer wandelingen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '