Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: <a href=“https://www.instagram.com/london/” target=“_blank”>@london</a>

5 royale redenen waarom je dit jaar naar Londen moet

Het nakende huwelijk van prins Harry en Meghan Markle, de derde baby van prins William en Kate Middleton, het tweede seizoen van Netflixserie ‘The Crown’… Londen is hipper dan ooit! En net daarom lanceerde British Airways een ‘Royal London’-gids, met 5 royale redenen om de Britse hoofdstad dit jaar een bezoekje te brengen.

Windsor Castle, waar prins Harry en Meghan Markle trouwen


Op 19 mei is het zover. Dan stappen prins Harry en zijn Meghan Markle in het huwelijksbootje. En dat gebeurt in de St. George’s Chapel in Windsor Castle. Het kasteel kan je uiteraard op de dag zelf niet bezoeken – helaas, pindakaas – maar wie ervoor of erna even een kijkje wil nemen, boekt het best zijn tickets op voorhand. Wie wil, kan ook een tour door dit grootste bewoonde kasteel ter wereld bijwonen. Extra tip voor royaltyfans: wie op zaterdag of zondag gaat, zou misschien weleens de Queen herself kunnen spotten. Rumor has it dat die er namelijk geregeld het weekend doorbrengt.

Foto: @kayeawatin

Kensington Palace, waar prins Harry en Meghan Markle zullen wonen


Na hun huwelijk zullen prins Harry en Meghan Markle verder tortelen in Kensington Palace, en zo buren worden van prins William en Kate. Goed nieuws voor de fans: een deel van het kasteel kan je bezoeken. Wie weet loop je wel heel toevallig de verkeerde deur binnen en beland je zo op de koffie bij de royals. Ook loopt er tot en met 28 februari een tentoonstelling rond Diana’s garderobe, ‘Diana: Her Fashion Story‘.

Foto: @globeguide

Buckingham Palace en de Changing of the Guards


Eerste keer in Londen? Dan mag je zeker Buckingham Palace en (om 11u) de Changing of the Guards niet missen. Ook hier boek je het best een ticketje op voorhand als je de koninklijke residentie wil bezoeken.

Foto: @buckinghampalaceshop

Westminster Abbey, waar prins William en Kate elkaar het jawoord gaven


De historische Westminster Abbey was in 2011 het decor voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton. De prachtige kerk is open voor het publiek zodat jij, net als Kate Middleton, naar het altaar kan struinen.

Foto: @govalgoh

De National Portrait Gallery, waar de portretten van de koninklijke familie hangen


Onder de indruk van de prachtige portretten die geschilderd worden in ‘The Crown’? Wel, die officiële portretten zijn verzameld in de National Portrait Gallery. Zo ook het allereerste portret van Kate Middleton door Paul Emsley. Super indrukwekkend!

Foto: @thehipsterapprentice

[td_smart_list_end]

Bron: British Airways


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '