Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© JL

‘Als je me aan het begin van dit jaar had gezegd dat dit zou gebeuren, zou ik je gek hebben verklaard.'

#PoppyApocalypse: hoe influencers een klein Amerikaans stadje overspoelden

Een kleine stad in Zuid-Californië wordt overspoeld door influencers en toeristen die een foto willen nemen tussen de duizenden oranje klaprozen die er bloeien. Het liep zelfs zo uit de hand dat de stad het natuurdomein moest afsluiten.

‘Je zal de wereld nooit veranderen door te doen als alle anderen.’ Met dit bijschrift stuurde influencer Jaci Marie Smith een foto de wereld in waarbij ze in een veld vol oranje klaprozen zat. Het Instagramfenomeen met meer dan 403.000 volgers op haar naam zette zo zonder het te weten een massale toestroom in richting het natuurgebied nabij Lake Elsinore in Zuid-Californië.

Steve Manos, de burgemeester van het stadje, had een dergelijke bloemenzee nog nooit meegemaakt tijdens de 32 jaar dat hij er woonde, vertelde hij aan The New York Times. ‘Als je me aan het begin van dit jaar had gezegd dat dit zou gebeuren, zou ik je gek hebben verklaard. De bloemen zijn erg levendig van kleur, talrijk en bedekken de hele berg. Tijdens de eerste week van maart, toen de knoppen voor het eerst tot bloei kwamen, waren er een paar social media influencers die besloten om te profiteren van de prachtige achtergrond.’ En zo ging de bal aan het rollen.

In het weekend van St. Patrick’s Day doken er maar liefst 100.000 mensen op om zich tussen de bloemen te fotograferen. Daarbij hield niet iedereen rekening met het nodige respect voor de flora. Daarbij liepen ze naar lieve lust doorheen de bloemen en plukten ze zelfs een boeketje om mee te nemen. Toen een plaatselijke ambtenaar geraakt werd door een auto en een van de bezoekers gebeten werd door een ratelslang, besloot het stadsbestuur de omgeving af te sluiten. Door beperkte mankracht bleven mensen er echter in slagen om tot bij de bloemen te geraken.

De vele influencers werden na verloop van tijd dan ook aangesproken op hun ongepaste gedrag. ‘Stop met het ruïneren van de bloemen voor je zelfzuchtige egoïsme’, klonken de commentaren onder hun foto’s. De hashtag #PoppyApocalypse  werd trending. De stad denkt nu na over hoe ze het spectaculaire natuurfenomeen beter kunnen beschermen door toerismetoelagen.

Misschien iets om in het achterhoofd te houden wanneer binnenkort ook in het Hallerbos weer de gekende purperen bloemen opduiken?


https://www.instagram.com/p/BvStFtgFb5p/

Bron: The New York Times


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '