https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De eerste gaat dit weekend zelfs al van start.

8 van de leukste kerstmarkten in Europa die een bezoekje meer dan waard zijn

It’s the season to be jolly en daar horen uiteraard ook bezoekjes aan de kerstmarkt bij. Met je lief zwieren over de schaatsbaan, een braadworst naar binnen spelen en daarna een shotje chocoladejenever achterover slaan. Dit zijn 8 van de leukste kerstmarkten in Europa.


Wil je weleens ergens anders de sfeer opsnuiven dan op de kerstmarkt van Antwerpen of Brussel? Hier zijn acht van de leukste kerstmarkten in Europa waar je niet per se al te ver voor hoeft te rijden.

Kerstmarkt van Praag, Tsjechië


Kerstmarkt Praag

Wat de kerstmarkt van Praag zo’n topper maakt? De kans is groot dat de stad bedekt ligt met een flinke laag sneeuw. En dat maakt alles alleen maar nóg romantischer.

Van 30 november tot en met 6 januari.

Kerstmis in pretpark Tivoli (Kopenhagen), Denemarken


Kerstmarkt Tivoli

Scandinavië ademt kerst, en dat is in Kopenhagen duidelijk te zien. Proef van een lekkere gløgg, Deense glühwein, op de kerstmarkt van Tivoli, smul van Deense poffertjes en shop de leukste Scandinavische hebbedingetjes.

Van 16 november tot en met 31 december.

Christkindlesmarkt in Nürnberg, Duitsland


Kerstmarkten Duitsland

Wie van kerstmarkten houdt, moet in Duitsland zijn. Geen Duitse stad zonder kerstmarkt. Degene die bovenaan op je lijstje moet volgens de mensen van Booking? De Christkindlesmarkt in Nürnberg, de oudste kerstmarkt ter wereld met meer dan 180 kraampjes.

Van 29 november tot en met 24 december.

Marché de Noël de Mulhouse, Frankrijk


Elk jaar weer is het uitkijken naar de prachtige verlichting en de stoffen versieringen in het dorpje Mulhouse in de Franse Elzas. De geur van warme wijn, peperkoek en gepofte kastanjes in combinatie met de bekende regionale specialiteiten. Deze markt is er eentje voor échte Bourgondiërs.

Van 23 november tot en met 20 december.

Bath Christmas Market, Groot-Brittannië


Kerstmarkt Bath

De grootste kerstmarkt van Groot-Brittannië, met meer dan 150 kraampjes, staat in het stadje Bath.

Van 28 november tot en met 15 december.

Kerstmarkt van Keulen, Duitsland


Kerstmarkt Keulen

Kan je de Christkindlesmarkt in Nürnberg al van je lijstje vinken? Ook de Duitse stad Keulen heeft een prachtige kerstmarkt onder de kathedraal. Bratwurst, glühwein en een flinke portie gemütlichkeit? Check, check, check!

Van 25 november tot en met 23 december.

Kerststad Valkenburg, Nederland


Kerstmarkten Valkenburg

Vlak over de grens van Nederland vind je Valkenburg, dé kerststad bij uitstek. Kerstparades, een met kerstspullen gevulde Fluweelgrot en veel lekkers om van te smullen.

Van 15 november tot en met 5 januari.

Christkindelsmärik in Strasbourg, Frankrijk


Kerstmarkt Strasbourg

Ook in Frankrijk kan je de sfeer van de Duitse kerstmarkten opsnuiven, en al zeker in Strasbourg. De kerstmarkt werd vorig jaar trouwens voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de beste ter wereld! Hoogtepunt van die Christkindelsmärik? De Sint-Nicolaasoptocht.

Van 24 november tot en met 24 december.

[td_smart_list_end]

Foto’s: Shutterstock


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content