https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ©Treehotel

WAUW: in deze 7 glazen hotelkamers heb je een adembenemend uitzicht van 360°

Jolien Meremans

Koukleum, maar toch zin om te gaan kamperen? Dan zijn deze zeven hotels misschien wel een optie! Ze zijn volledig gemaakt uit glas en voorzien je dus van een adembenemend landschap én spectaculaire sterrenhemel. Eén woord: magnifiek!


Hoewel we maar al te graag een weekje (of drie) op onze wenken bediend worden in een hotel, zijn de matrassen vaak te hard, de kussens te zacht, het straatlawaai net iets te luid en het uitzicht vanuit je slaapkamerraam – op die knappe barman na – allesbehalve fotogeniek.

De avonturiers die meer willen doen dan op reis aan het zwembad liggen, kunnen voor hun volgende reisje overwegen om een paar nachtjes in een van deze hotels te verblijven. Ze liggen in the middle of nowhere, ademen rust uit en zijn volledig gemaakt uit glas, zodat je 24/24 van hun mooie locatie kan genieten. Disclaimer: aan zo’n mooie kamers hangt jammer genoeg wel vaak een serieus prijskaartje vast.

Panorama Glass Lodge (IJsland)


In de ruige wildernis die tussen West- en Zuid-IJsland ligt, staan drie transparante hutjes, die ook wel de Panorama Glass Lodge worden genoemd. En een prachtig panorama krijg je er zeker: ze liggen op amper twee uur van Reykjavik, maar lijken met hun zicht op een prachtige fjord en vulkaan honderden kilometers van de bewoonde wereld te staan. Je kan er vanuit je bed wachten op het noorderlicht of de sterrenhemel vanuit een hot tub bewonderen.

Prijzen vanaf € 500 per nacht (voor twee personen). Meer info vind je hier.

Kakslauttanen Arctic Resort (Finland)


Wie het noorderlicht wil zien, maar daarvoor geen kou wil lijden, moet naar Kakslauttanen trekken. Je kan er het dansende poollicht namelijk vanuit een lekker warme glazen iglo bekijken! Overdag kan je er ontspannen in de sauna, de producten van de plaatselijke brouwerij uittesten of een babbeltje slaan met de Sami, een inheemse bevolking waarvan de bewoners de kost verdienen met hun job als rendierherders.

Prijzen vanaf € 400 per nacht (voor twee personen). Meer info vind je hier.

PurePods (Nieuw-Zeeland)


De zes PurePods die verspreid liggen over de ruige wildernis van het Zuidereiland zijn volledig doorzichtig. De huisje liggen ver uit elkaar, waardoor je in alle rust kan douchen en slapen, zonder – op de wilde dieren na – pottenkijkers. Volgens de website heb je het uitzicht misschien al eens eerder gezien: Frodo zou er al een paar keer gepasseerd zijn.

Prijzen vanaf € 300 per nacht (voor twee personen). Meer info vind je hier.

Skylodge Adventure Suites (Peru)


Ook Zuid-Amerika barst van de wondermooie natuurpareltjes en dat is waar ook Skylodge Adventure Suites op inspeelt, al moet je daar wel iets voor over hebben. Niet alleen van de prijs, maar ook van de duizelingwekkende locatie waar de transparante hut zich bevindt, moet je twee keer slikken. Ze hangt namelijk te bengelen aan de Heilige Vallei in Peru. Om de hut te bereiken moet je eerst 400 meter de hoogte inklimmen, maar het uitzicht zou die inspanning meer dan waard zijn.

Prijzen vanaf € 415 per nacht. Meer info vind je hier.

Treehotel (Zweden)


Je kan gelukkig ook wat dichter bij huis naar een transparant huisje klimmen dat minstens even mooi is. In het dromerige Treehotel in Zweden slaap je middenin een dennenbos en kan je een stevige portie gezonde buitenlucht opsnuiven, en dat zelfs zonder je boomhut te verlaten. Het fantasierijke resort ligt in de buurt van de regionale hoofdstad Luleå en geeft jou precies wat je nodig hebt: rust, rust en nog meer rust! PS ze hebben er zelfs een boomhut in de vorm van een ufo!

Prijzen vanaf € 500 per nacht (voor twee personen). Meer info vind je hier.

Puro Vik (Chili)


Viña Vik werd eerder dit jaar uitgeroepen tot een van de 50 beste wijngaarden van ter wereld. De wijnboeren combineren er hun wijngaard met een extravagant stukje architectuur, een heleboel kunstwerken, leuke wandelpaden én een overheerlijke wijnkaart. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je er in een van de zeven transparante villa’s mét buitenzwembad uitkijken op de zonovergoten wildernis van de vallei Millahue.

Prijzen vanaf € 350 per nacht (voor twee personen). Meer info vind je hier.

The Muraka (Malediven)


The Muraka op de Malediven is – hoe kan het ook anders? – een ‘specialleke’, want je slaapt er niet in het bos of tussen de bergen, maar wel in het water! Je slaapkamer ligt onder een koepel uit acryl die op vijf meter diepte in de Indische Oceaan ligt. Je kan er in de buurt trouwens ook eten in ’s werelds eerste onderzeese restaurant, al hoeven we je niet te vertellen dat het er daar weleens decadent aan toe zou kunnen gaan.

Prijs op aanvraag. Meer info vind je hier.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content