Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Airbnb

Wie wil mee naar Nieuw-Zeeland?

COOL: je kan binnenkort overnachten in een écht hobbit-huisje

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De eerste ‘The Hobbit’-film viert dit jaar zijn tiende verjaardag, en die kan jij in stijl meevieren. Je kan via Airbnb namelijk kans maken op een verblijf in het iconische Hobbiton in Nieuw-Zeeland!

Fans van ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ kunnen dankzij Airbnb hun allergrootste droom misschien wel in vervulling laten gaan. Het boekingsplatform biedt namelijk drie verblijven in het magische Hobbiton, beter bekend als The Shire, in Nieuw-Zeeland aan. Het is intussen al een aantal jaar mogelijk om de iconische filmlocatie als toerist te bezoeken, maar er overnachten kan je niet. Tot nu, want Airbnb verhuurt voor de allereerste keer tijdelijk een van de hobbit-huisjes op het domein.

Precious

In totaal geeft Airbnb drie verblijven van twee nachten voor vier personen weg. Tijdens je avontuur op het domein slaap je in The Millhouse, een gezellig op ‘The Hobbit’ geïnspireerd huisje met twee slaapkamers, een grote open haard, een warme eetruimte en een schrijfhoek voor de fanatieke Bilbo Baggins-wannabe’s. Daarnaast krijg je tijdens je verblijf een rondleiding door Hobbiton, alsook een kijkje achter de schermen van de set, en mag je met de voetjes onder tafel schuiven in The Green Dragon Inn. Daar zal je een feestmaal (denk: stoofvlees, gebraden kippen, versgebakken brood en véél bier) voorgeschoteld krijgen.

Hobbit huisje
© Airbnb

Myyyyy precious‘, horen we je nu al luidop denken. Maar voordat je een ticketje richting Nieuw-Zeeland boekt, moet je een van die drie verblijven wel eerst te pakken krijgen. Duid daarom 13 december om 22u in het rood aan in je agenda, want vanaf dan kan je een verblijf in The Millhouse boeken. Dat verblijf zal doorgaan in maart 2023. Goed om te weten: om kans te maken, moet je een actief Airbnb-profiel hebben en mag je daarop geen negatieve recensies hebben. Tenzij Gandalf van de partij is, mag je er ook geen feestjes organiseren. À la Frodo op je blote voeten rondlopen mag volgens Airbnb dan weer wel. 😂 Meer info vind je op Airbnb.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '