Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

MUST VISIT: Giethoorn, het Venetië van Nederland

Jolien Meremans

Venetië, het staat al eeuwen op onze bucketlist, maar we vinden maar geen plaatsje in onze agenda om er ook echt naartoe te reizen. Toch last van zware FOMO en nood aan een romantische trip? Stap volgend weekend dan eens de auto in en rijd naar Giethoorn, het Venetië van Nederland.


Het Nederlandse dorpje Giethoorn ligt op een kleine 250 kilometer van Antwerpen en ligt ten noorden van Amsterdam. Wat het stadje nu zo speciaal maakt? Je kan er niet met de auto rijden, want de straten zijn gevuld met water! Hoe je het dorp dan wel kan verkennen? Per boot, natuurlijk!

Schaatsen en potten bakken


Niet zo’n waterrat? No stress, want je kan Giethoorn ook te voet of al fietsend bewonderen. Er liggen maar liefst 180 verschillende brugjes, zodat je zonder moeite én met droge voetjes het water kan oversteken. Geen tijd meer om deze zomer nog naar Nederland af te zakken? Denk er dan eens over na om er de kerstvakantie door te brengen! Je kan er ontsnappen aan alle kerstgekte en als je veel geluk hebt, kan je er zelfs schaatsen op de bevroren grachten.

Er zijn in de buurt van Giethoorn nog een heleboel andere leuke activiteiten die je aan je verblijf in het waterdorpje kan koppelen. Zo grenst het dorp aan het prachtige Nationaal park De Wieden, kan je potten bakken in de pottenbakkerij Rhoda en het automuseum Histomobil bezoeken.

Giethoorn


Giethoorn


Giethoorn


Giethoorn


Giethoorn


Giethoorn


[td_smart_list_end]

Foto’s: © Getty

Meer leuke uitjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '