Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Wist je dat het zuiden van Gran Canaria veel weg heeft van de Gobiwoestijn en dat sommige stranden in Griekenland lijken op die van Mexico?

9 Europese alternatieven voor de meest paradijselijke reisbestemmingen ter wereld

Jolien Meremans


We kunnen heel voorzichtig beginnen uit te kijken naar de zomervakantie die voor de deur staat. En ok̩, die rondreis door China of roadtrip door Zuid-Amerika zal je misschien moeten uitstellen, maar een reisje naar een van onze buurlanden zit er misschien Рhout vasthouden! Рwel nog in. Deze 9 Europese bestemmingen zijn alvast een waardig alternatief voor die paradijselijke reis die jij dit jaar van je bucktlist wilde schrappen. Hoop doet leven, toch?


Vakantie in eigen land, het is eens iets anders. Of de grenzen binnenkort weer voor iedereen zullen opengaan en we eventueel toch nog een reisje naar Italië of Oostenrijk kunnen boeken, is nog niet helemaal duidelijk, maar er wordt toch al flink gespeculeerd over het opnieuw openen van een aantal Europese landsgrenzen. Wie dit jaar heel even wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur in ons Belgenlandje, kan dat misschien tóch doen. Daarom zocht Skyscanner naar negen prachtige alternatieven voor de meest paradijselijke reisbestemmingen ter wereld, al hoef je ook in België helemaal niet zo ver te gaan om toerist te spelen in eigen land. Wij blijven dit jaar dan ook gewoon lekker thuis!

Stranden van Mexico vs. de stranden van Griekenland

Niet alleen de stranden van Mexico verdienen een plaatsje op jouw postkaartje richting het thuisfront, want ook die van Griekenland zijn een ansichtkaartje én tripje naar het Europese (en zonnige) land waard. Het bewijs daarvan? Parelwitte stranden, helderblauw water en lekkere cocktails (én barmannen).

De Australische kust vs. Algarve in Portugal

Wie deze zomer koste wat het kost toch van een Australisch briesje wil genieten, kan naar Algarve (Portugal) afzakken. Je vindt er prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan en de allermooiste zonsondergang kan je er bewonderen in Sagres, het zuidelijkste puntje van het land. Verblijf er ook zeker eens een dagje in Lagos, waar je op een van de mooiste stranden van Europa kan gaan liggen: Praia de Marinha.

De Gobiwoestijn vs. de Canarische Eilanden

Stond de Aziatische Gobiwoestijn dit jaar op je bucketlist? Wel, dan hoef je helemaal niet zo ver te reizen om met de voetjes in het hete zand te zitten. Wist je dat het zuiden van het Spaanse eiland Gran Canaria bekendstaat om zijn weelderige zandduinen? Het vulkanische eiland en zijn woestijnlandschappen katapulteren je zo naar die van China en Mongolië.

Gletsjers van Patagonië vs. de gletsjers van IJsland

Een van de meest voor de hand liggende alternatieven voor die avontuurlijke reis in Pantagonië is IJsland. Ook daar vind je prachtige gletsjers die minstens even fotogeniek en feeëriek zijn als die die je in Chili en Argentinië kan bewonderen.

Thaise eilanden vs. Italiaanse eilanden

Niet alleen het mooie Thailand, maar ook Italië telt heel wat mooie eilanden die een reisje waard zijn. Denk maar aan de grotere eilanden zoals het warme Sicilië en hemelse Sardinië, maar ook aan kleinere eilandjes zoals de Pelagische Eilanden waaronder Lampedusa, Linosa en Lampione.

Thaise meren vs. Kroatische meren

Met de paradijselijke en helderblauwe Plitvicemeren kan Kroatië met gemak tippen aan het Cheow Lan-meer van Thailand. Meer zelfs: ze zijn nóg mooier en sprookjesachtiger.

De bergen van Nieuw-Zeeland vs. de Italiaanse bergen

Wandelfanaat in hart en nieren? Vergeet de Great Hikes van Nieuw-Zeeland en trek deze zomer met je backpack richting de Italiaanse Alpen, de Dolomieten of de Apennijnen. Wedden dat je ook daar enkele onvergetelijke wandelingen kan maken? Kan je er in Italië maar geen genoeg van krijgen? Reis dan zeker door richting Zwitserland, want ook daar kom je ogen tekort om de prachtige panorama’s te bewonderen.

Nepal vs. de Zwitserse Alpen

En over Zwitserland gesproken: de Zwitserse Alpen in het zuiden van het land en aan de grens met Italië hebben heel veel weg van de bergen die je in Nepal kan beklimmen. Ze liggen alleen iets dichter bij huis en zijn een tikkeltje minder hoog, maar daarom niet minder intensief om te trotseren. Zo is de Matterhorn er eentje die enkel voor de fanatiekelingen en meer ervaren klimmers is weggelegd.

De vulkanen van Indonesië vs. de vulkanen van de Canarische Eilanden

Jawel, ook de Canarische Eilanden tellen een aantal grote vulkanen, waaronder de actieve vulkanengroep Cumbre Vieja en de El Teide. Die laatste is de grooste vulkaan op het eiland Tenerife en ligt maar liefst 3718 meter boven de zeespiegel, wat betekent dat hij ook meteen de grootste berg van Spanje is én de op drie na grootste vulkaan op aarde.

Foto’s: © Unsplash


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '