Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

ZIEN: 7 Europese kastelen die dringend op je lijstje moeten

Torenhoge wallen, kolkende grachten, donkere kerkers en geheime trappen: de magische kastelen van Europa zijn een plezier om te ontdekken. Hier zijn 7 Europese forten boordevol sprookjesachtige romantiek, avontuurlijke geschiedenis en ongelofelijke architectuur om dringend op je lijstje te zetten.

Schloss Neuschwanstein, Duitsland


Must visit numero uno: Neuschwanstein, in de buurt van Füssen in Duitsland. Dit kasteel van Koning Ludwig II diende als inspiratiebron voor het kasteel van Disneyland. Need we say more?

Eilean Donan Castle, Schotland


Eilean Donan is gevestigd op een eiland aan de samenvloeiing van drie zeearmen en is een van de meest iconische kastelen van Schotland. Het plaatsje werd voor het eerst bewoond in de 6de eeuw, maar de eerste versterkte burcht werd gebouwd in de 13de eeuw. Het kasteel werd volledig gerestaureerd en heropend in 1932.

Alcázar de Segovia, Spanje


De fundamenten van Segovia, dat bestaat uit twee indrukwekkende gebouwen: de kathedraal en de Alcázar, dateren uit de Romeinse tijd, maar het fort zoals we het vandaag kennen bestaat sinds de 16de eeuw. Niet te missen: de verduldige Sala de las Piñas, met zijn ananasplafond en het uitzicht vanaf de Torre de Juan II, die uitkijkt over de uitgestrekte Spaanse omgeving.

Bran, Roemenië


Het kasteel van Bran is een magneet voor toeristen die Transsylvanië bezoeken op zoek naar de legende van Dracula. En hoewel Bram Stoker, de man achter de beroemde vampier, hier nooit een voet zette, komt het kasteel zot hard overeen met zijn beschrijving van het eenzame fort van de graaf.

Trakai, Litouwen


Volgens de legende zou Trakai Castle in een bevlieging gebouwd zijn omdat de vrouw van de hertog besloten had dat ze het toch niet zo leuk vond om in Old Trakai te wonen. De hertog, die zijn geliefde graag herinnerde aan haar vorige huis aan zee, creëerde niet alleen een prachtig kasteelcomplex, hij koos er ook voor om het te situeren op een schiereiland dat uitsteekt boven een meer. Hallo!

Gravensteen, België


Ja, ook België verdient een plekje in de lijst. Het Gentse Gravensteen werd in 1180 gebouwd door graaf Filips van de Elzas, die zijn inspiratie putte uit de kastelen van de Kruisvaarders die hij tijdens zijn dienstbezoek had gezien. Tegenwoordig is het een van de populairste toeristische attracties van de stad.

Château Comtal, Frankrijk


Het Château Comtal is een van de must sees als je in de oude stad van Carcasonne, de grootste stad van Europa met intacte stadsmuren, bent. Het blijft een van de best gerestaureerde middeleeuwse kastelen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

[td_smart_list_end]

Foto’s: Unsplash / Getty


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '