Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Koffietje voor € 1? Check! ☕

Op citytrip? Dit zijn de 10 goedkoopste bestemmingen in Europa

Hemelvaart, Pinksteren... Er staan ons nog een paar verlengde weekendjes te wachten en dus pakken wij maar al te graag onze biezen voor een snelle citytrip. Geen idee waar naartoe? Naar jaarlijkse gewoonte heeft het Britse Post Office ook dit jaar weer zijn kostenbarometer gepubliceerd, zodat jij in één oogopslag weet welke de goedkoopste bestemmingen in Europa zijn. Heb je nog wat geld over voor een extra wijntje tijdens het diner. Check!

10. Praag, Tsjechië


Praag staat vooral bekend voor zijn goedkope drankjes. Voor € 1,45 scoor je hier een lokaal biertje van 33 cl. Wil je een glas wijn, dan betaal je net iets meer dan € 2. Vooral de sightseeing bus (€ 25) en de toegangsprijzen voor de toeristische attracties (gemiddeld € 11) maken dat de Tsjechische hoofdstad op plaats 10 belandt.

9. Moskou, Rusland


Staat Moskou hoog op je lijstje? Voor een compleet verblijf (hotel, vervoer en eten en drinken) betaal je hier gemiddeld zo’n € 216 voor een weekendje voor twee personen.

8. Bratislava, Slowakije


Bratislava is over de grote lijn belachelijk goedkoop. Zo betaal je voor een kopje koffie € 1,5, voor het vervoer van de luchthaven naar de stad € 1,81 en een museumticketje voor iets meer dan € 5. Alleen de prijs voor een overnachting – € 90 voor twee personen twee nachten in een driesterrenhotel – zorgt ervoor dat de Slowaakse hoofdstad iets lager in de ranking staat.

7. Riga, Letland


Voor de goedkoopste hotels moet je in Riga zijn. Voor € 77,5 verblijf je met twee personen twee nachten in een driesterrenhotel. Bezoekje aan het populairste museum van de stad? Dan leg je ongeveer € 5 neer.

6. Porto, Portugal


Porto is al een tijdje in de running om hoofdstad Lissabon te doen vergeten. Een kopje koffie is hier het goedkoopst en kost je gemiddeld € 1. Ook voor een driegangendiner met twee personen en een fles huiswijn ben je gemiddeld slechts € 45 kwijt. Vervoer in de stad kost je dan wel weer relatief wat geld, maar aangezien de zon er bijna altijd schijnt, kan je alles prima te voet bezichtigen!

5. Boekarest, Roemenië


Hoewel het eten en drinken in Boekarest aan de iets duurdere kant is (maar nog steeds relatief goedkoop), betaal je voor een toegangskaartje tot het populairste museum iets meer dan € 2.

4. Istanboel, Turkije


Wist je dat je in Istanboel het goedkoopste driegangendiner met fles huiswijn scoort? Voor iets meer dan € 42 zou je met twee personen gesteld zijn.

3. Warschau, Polen


Warschau is aan een flinke opmars bezig maar blijft nog een beetje onder de radar. Een glaasje wijn kost je iets meer dan € 2 – say what?! – en voor twee nachtjes met twee personen in een driesterrenhotel leg je gemiddeld € 94 neer. Dat is zo’n € 23,5 per persoon per nacht.

2. Belgrado, Servië


Onbekend maar daarom niet onbemind: de Servische hoofdstad Belgrado. Sightseeing tour met een bus? Kost je zo’n € 4. Koopje!

1. Vilnius, Litouwen


Kopje koffie in de Litouwse hoofdstad Vilnius? Dan betaal je gemiddeld zo’n € 1,40. Dat is het op één na goedkoopste kopje koffie in Europa. In Porto betaal je gemiddeld slechts € 1 voor een bakje troost. De totaalprijs voor een weekendje in Vilnius (rekening houdend met je verblijf, vervoer ter plaatse, toeristische attracties en eten en drinken) zou je ongeveer € 170 kosten.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '