Home Lifestyle COOL: op dit Europese eiland kan je in een vuurtoren overnachten

COOL: op dit Europese eiland kan je in een vuurtoren overnachten

Een rustgevender uitzicht dan dit vind je niet.

Overnachten in een oud wijnvat, een drijvend wellnesshotel of een Italiaanse grot: er zijn een heleboel originele hotels waar je rustig de nacht kan spenderen. Toe te voegen aan dat lijstje: logeren in een vuurtoren met uitzicht over de zee. Rustgevender dan dat wordt het niet.

Een vakantie off the beaten track? Dan moet je deze zomer op het Canarische Eiland La Palma zijn. Op de klippen van de Punta Complida slaap je sinds kort in een 152 jaar oude vuurtoren terwijl je uitkijkt op de oceaangolven die uiteenspatten op de rotsen.

Je kent de Canarische Eilanden wellicht van Tenerife en Gran Canaria maar La Palma mag zeker niet onderdoen voor zijn broertjes. Het ‘Groene Eiland‘ is vooral bij natuurliefhebbers erg in trek voor zijn prachtige landschappen, vulkanen, nevelwouden, baaitjes en lavastranden. Extra pluspunt: La Palma kent nog geen massatoerisme, in tegenstelling tot de meeste Canarische Eilanden. Ideaal om tot rust te komen!

Overnachten in een vuurtoren

Verblijf je liever niet in een standaard hotel of mag het weleens wat uniekers zijn dan een Airbnb? Reserveer dan een nachtje bij Faro Punta Complida, een vuurtoren in Barlovento die in maart van dit jaar als logies is geopend. De accommodatie heeft drie suites (eentje voor vier personen en twee voor twee personen) en kan je ook in zijn geheel met wat vrienden of de hele familie afhuren. Afkoelen doe je in de infinity pool. Klaar om de 158 treden te trotseren die naar de top van de toren leiden? Dan geniet je in de Sky High Mini Bar van een heerlijk aperitief en een indrukwekkend panorama. Zalig!

1 / 6
Infinity Pool
Slaapkamer
Leefruimte
Faro Punta Complida
Faro Punta Complida
BBQ with a view
Infinity Pool
Infinity Pool

Slaapkamer
Slaapkamer

Leefruimte
Leefruimte

Faro Punta Complida
Faro Punta Complida

Faro Punta Complida
Faro Punta Complida

BBQ with a view
BBQ with a view

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.