Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thomas Habr via Unsplash

De prijs is soms wel tot de helft goedkoper!

Dit is het beste moment om jouw favoriete steden te bezoeken

New York, Stockholm, Istanboel en Barcelona, allemaal steden die op onze bucketlist staan. Maar vaak is zo’n citytripje toch een pak duurder dan verwacht. Gelukkig loste Trivago een overzicht van welk moment het beste is om jouw favoriete steden te gaan ontdekken. Wij zetten de leukste op een rijtje!

Dat het prijskaartje van een reis sterk verschilt weten we allemaal. Zo zijn de schoolvakanties en de zomerperiode steevast een pak duurder dan doorheen het jaar. Maar wanneer is het nu écht het voordeligste om op reis te gaan naar je favoriete steden? Trivago onderzocht het en deelde per locatie de goedkoopste én duurste maand om op reis te gaan.

New York

New York, de must-visit-bestemming dat bij veel reisliefhebbers met stip op nummer één staat, maar ó zo ongelofelijk duur. Althans toch in de meeste maanden. In januari, februari en mei krijg je er de voordeligste prijzen om te overnachten. Maar let op! Oktober, november en december zijn dan weer de allerduurste, met bijna een verdubbeling van de prijs in januari.

New York
© Toomas Tartes via Unsplash

Madrid

Een zwoele warme Spaanse stad is altijd een goed idee en Madrid al helemaal. De hoofdstad is namelijk één van de weinige bestemmingen die in een deel van de zomer het minste vraagt. In januari, februari én augustus verblijf je er namelijk het goedkoopst, september, oktober en december zijn dan weer de duurste maanden om naar het prachtige Madrid te trekken.

madrid
© Jorge Fernandez via Unsplash

Cancun

Het heerlijk warme Cancun is een droombestemming die vaak gekozen wordt als huwelijksreislocatie. En geef toe: een trouw kost al genoeg. Je gaat er het beste heen in januari, februari of mei. Juli, augustus en december zijn het duurste én vaak ook het drukste. Gun jezelf én je portemonnee wat rust!

cancun
© Jess Torre via Unsplash

Milaan

Ook Milaan is een verbazend goedkope reisbestemming gedurende de zomermaanden. In juli, augustus en november betaal je er het minste voor een overnachting. Maart, juni en september zijn dan weer het allerduurst. Het eten en drinken in Milaan blijft altijd duur, maar met een goedkope verblijfplaats kan je dan toch een beetje compenseren!

milaan
© Cristina Gottardi via Unsplash

Mykonos

Het eiland Mykonos staat bekend om zijn witte feeërieke stranden, felblauwe daken en helaas ook dure prijzen. Het ideale moment om het prachtige Griekse eiland te gaan bezoeken? April, mei of oktober. In tegenstelling tot de vorige bestemming zijn januari, februari en december hier de allerduurste maanden.

mykonos
© Johnny Africa via Unsplash

Tokio

De Japanse hoofdstad is een walhalla voor fans van de Aziatische cultuur, want je vindt er alles door elkaar. Van prachtige natuur tot impressionante architectuur en de typische verschillende wijken. De goedkoopste maanden om in Tokio te verblijven? Juli, augustus en september, ideaal dus als je nog geen plannen hebt voor de zomer. April, november en december zijn het duurst.

tokio
© Jezael Melgoza via Unsplash

Londen

Wie de Big Ben eens een bezoekje wil brengen, legt al een hoop meer geld neer sinds de brexit. Om je tripje naar Londen zo goedkoop mogelijk te houden reis je best naar de Britse hoofdstad in januari, februari of maart. In juni en september betaal je het meeste voor een verblijf in de binnenstad.

Londen
© Lucas Davies via Unsplash

Istanboel

Wie houdt van een cultureel tripje heeft Istanboel ongetwijfeld op zijn lijstje staan. De prachtige stad bezoek je het beste in januari, februari of maart. In juli, augustus en oktober betaal je het meeste om er te overnachten.

istanboel
© Ibrahim Uzun via Unsplash

Stockholm

De Zweedse hoofstad staat er wereldwijd om bekend een prachtige, maar dure reisbestemming te zijn. Daarom reis je best in januari of april naar Stockholm. In juni, september en oktober betaal je meer dan het dubbele voor dezeflde verblijfplaats!

stockholm
© Oscar Nord via Unsplash

Parijs

Ook de Franse modestad Parijs is een wereldwijde trekpleister. Je betaalt er in januari, februari en augustus het minste voor je verblijf. De duurste maanden zijn juni, september en oktober.

parijs
© Unsplash

Barcelona

Een tripje naar Barcelona op de planning? Kies er dan zeker voor om in januari, februari of november te gaan. In de maanden juni, augustus en september betaal je soms wel tot het driedubbele meer voor dezelfde overnachting.

barcelona
© Theodor Vasile via Unsplash

Ontdek de volledige lijst met reisbestemmingen vind je hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '