Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ©giphy

10. Je lichaam moet harder werken om op temperatuur te blijven waardoor het sneller calorieën verbrandt.

Met deze 12 tips blijf je gemotiveerd om te sporten deze winter

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Crop tops maken in de winter plaats voor oversized sweaters en zwoegen in de fitness wordt vervangen door bingewatchen in de zetel. Met deze tips blijf je ook op deze koude dagen gemotiveerd om te sporten.


Als de temperatuur buiten daalt, daalt ook onze zin om te gaan sporten. We blijven ’s morgens liever lekker warm in ons bed liggen en ’s avonds kruipen we rap onder een dekentje in de zetel in plaats van nog een uurtje te gaan lopen of fitnessen. Hoe kan je jezelf toch motiveren om in de winter te gaan sporten? Wij hebben een aantal handige tips.

1. Koop een nieuwe outfit


No way dat je bij nul graden gaat lopen in een shortje en topje! Het ideale excuus om een nieuwe, en vooral warme sportoutfit te kopen. Met die kleurrijke legging en coole hoodie kom je met veel plezier buiten.

2. Zoek een sportmaatje


Alleen is maar alleen. Zoek iemand om samen mee te sporten. Ideaal om elkaar aan te moedigen en zo vliegt dat uurtje voorbij!

3. Noteer je resultaten


Schrijf je vorderingen op. Zien dat je harde werk goede resultaten oplevert, is de allerbeste motivatie om nog meer je best te doen.

4. Doe het voor je immuunsysteem


Door te sporten in koud weer bouw je een betere weerstand op tegen allerlei virussen die in de winter de ronde doen. Bye bye, griep en verkoudheden!

5. Denk aan je summer body


Je summer body creëren, start eigenlijk al in de winter. Wil je voorkomen dat je twee weken voor je op zomervakantie vertrekt nog in alle haast in vorm moet geraken, sport dan gewoon verder in de winter en blijf in vorm.

6. Zorg voor afwisseling


Zorg ervoor dat sporten niet saai wordt, zeker in de winter. Wissel je work-outs af: ga eens zwemmen, tennissen of squashen in plaats van steeds hetzelfde blokje rond te lopen.

7. Keep your eye on the prize


Stel op voorhand een doel vast dat je wil bereiken en werk ernaar toe. Op die manier boek je veel sneller resultaten dan gewoon in het wilde weg te beginnen sporten.

8. Blijf eens lekker binnen


Is het echt té slecht weer om buiten te sporten of ligt er een meter sneeuw en durf je niet naar de fitness te rijden? Doe dan gewoon een work-out in je woonkamer.

9. Beloon jezelf


Associeer sporten niet met pijn of afzien, maar met iets leuk. Trakteer jezelf op je favoriete maaltijd na een uurtje zweten of beloon je met die film die je al de hele week wilde zien.

10. Motiveer jezelf door eraan te denken dat je meer calorieën verbrandt


Sporten in de winterperiode is effectiever omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven. Daardoor verbrandt het sneller calorieën.

11. Vecht tegen de winterblues


Als je buitenkomt, vang je zonlicht op waardoor je meer vitamine D aanmaakt. Dat zorgt op zijn beurt voor endorfines waarvan je gelukkig wordt. Geen winterdipje meer voor jou.

12. Stel een leuke playlist samen


Wat altijd werkt om meer plezier te beleven aan je sportsessie is een steengoede playlist. Loop op de maat van de muziek en voel hoe je lievelingsliedjes je bakken energie geven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '