Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat blijkt? Het is veel eenvoudiger dan het lijkt.

Katrien zoekt centen: onze redactrice zoekt manieren om pijnloos te besparen (deel 2 shoppen)

Nee, een crowdfunding opstarten is niet nodig. Redactrice Katrien zit niet in geldnood, maar wil wél wat meer overhouden aan het einde van de maand. Wat blijkt? Eén: het is veel eenvoudiger dan het lijkt. Twee: ook zonder latte is het leven mooi.

Besparen op... shoppen

  • Babymerken en gesponsorde Instagrammama’s doen je geloven dat je als hippe mama het nieuwste moet kopen. Nee hoor.
  • Heb ik dat muntgroene kostuum nodig dat ik pas kan dragen ná de bevalling? Neen. Maar ik word er wél strontgelukkig van.
  • Ik had met gemak een maand helemaal niets kunnen kopen. Ondertussen ben ik voldoende shopaholic-af om dat te kunnen. Maar hieruit leren zowel ik als jullie, lezeressen, geen snars. De uitdaging is dus om deze maand extra goed na te gaan of aankopen nodig zijn én of ze goedkoper kunnen. Vermits ik binnenkort een baby’tje verwacht moeten er nieuwe spullen in huis gehaald worden. Maar bij voorkeur tegen een voordeelprijs.

Tweedehands


Het leukste aan de zwangerschap? Babykleertjes kopen natuurlijk! Rompertjes haal ik in een voordeelpack bij een goedkope kledingketen. Maar uiteraard wil ik dat dit kleine meisje van mij er binnenkort als een geweldige coolio bijloopt (lees: ligt). Via tweedehands.be en een tweedehands onlineshop als ottersenflamingos.be koop ik een sponzen roze shortje voor € 5, een rood sponzen jurkje voor € 10 en een seventiessalopette voor € 12. De prijzen zijn ongeveer gelijk aan die van de populaire hippe ketens, maar bij mij zijn het de one of a kind eyecatchers die ik anders in een duurdere boetiek zou kopen. Voor de babykamer tik ik via een vintage Facebookgroep een locker op de kop voor € 70. Met een likje verf (€ 25) wordt het haar kleerkastje. Samen met een gratis ladenkast van de zolder van de oma, een gratis verzorgingstafel van een collega (de overschot van de verf gebruiken we om poten ‘sokjes’ te geven) en een vintage wieg van een online shop (€ 120) hebben we onze babykamer ingericht!

Familiekorting


Babyspullen zijn duur, waanzinnig duur. Om de een of andere reden doen babymerken, ‘roze dozen’ en gesponsorde Instagrammama’s je geloven dat je als goede, hippe mama voor je kind enkel het nieuwste wil. Maar wat is er mis met de gebruikte koets, autostoel, Isofix en buggy van mijn broer? Net zoals de wipper, babyfoon, flessenverwarmer en twee slaapzakjes van mijn petekindje? In plaats van de nieuwprijs van € 1180, hoef ik slechts € 393 te betalen. Ik gun mezelf nog een mooie vintage pronkkoets uit de Oxfam-tweedehandswinkel: € 6.

Solden


Ook buiten de solden zijn er altijd wel ergens koopjes te scoren. Twee babyjurkjes tegen -30 %: € 22 in plaats van € 31. Score! Omdat mijn buik nog maar in één gewone rok past, koop ik met korting een zwangerschapsrok (€ 13 i.p.v. € 20) en twee zwangerschapsjurken (€ 47 i.p.v. € 58).

Neen, ik heb dat niet nodig, en dan?


Zwangerschap is voor een deel inboeten op mijn stijl en me in kleding wringen die best oké is, maar meer ook niet. Heb ik dus dat muntgroene kostuum nodig dat ik pas kan dragen ná de bevalling (en zoveel weken afvallen)? Neen. Maar ik word strontgelukkig enkel en alleen al bij het vooruitzicht van mijn bosslady-pak – ook al ben ik helemaal geen bosslady. Bovendien moet ik even realistisch zijn: het is niet zo dat de bespaar-Katrien zichzelf nooit meer iets zal gunnen. Dus hier met die suit van € 130, die gaat nog jaren mee in mijn kast.

Lees hier deel 1: besparen op eten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '