Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GIPHY

Geen oubollige trui of strijkijzer meer dit jaar.

Met deze 8 ‘subtiele’ hints maak je duidelijk welke kerstcadeautjes je wil krijgen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Ben je het beu om ieder jaar opnieuw afschuwelijke of nutteloze kerstcadeautjes te krijgen? Steek het lot dan een handje toe en geef een paar subtiele hints aan je omgeving.

1. Laat ‘per ongeluk’ je webpagina openstaan.


Als je surft op jullie gezamenlijke laptop of op de smartphone van je vriend(in), verwijder je zoekgeschiedenis of sluit je webpagina’s dan niet. Bij het checken van je winkelmandje, ziet die persoon onmiddellijk wat je leuk vindt. Rest enkel nog afrekenen en hallo, pakje van onze dromen!

2. Schakel je vrienden of familie in.


Doe beroep op een hulplijn en vraag je geliefden om de pakjesgever in de juiste richting te sturen. Weg van de grappige kookschorten en op naar de parfumwinkel voor dat verleidelijke geurtje.

3. Laat beelden rondslingeren.


Laat de reclamefolder openliggen op de keukentafel nét op de bladzijde waar die leuke lamp opstaat. Trek er misschien zelfs een cirkeltje rond zodat de boodschap zeker duidelijk overkomt.

4. Ga samen shoppen voor cadeaus.


Pak het ‘probleem’ aan bij de bron en ga samen op pakjesjacht voor je oma of schoonouders. Bij zaken die jij leuk vindt, laat je gewoon even vallen dat het nog goed zou passen in je eigen living of kleerkast. Als ze het dan nog niet doorhebben, dan weten we het ook niet meer...

5. Maak gebruik van sociale media.


Tag je vrienden, familie of lief in posts over je gedroomde cadeau op Facebook of Instagram. Blijf ze ondertussen ook wel vermelden onder grappige memes of filmpjes, anders valt het té hard op.

6. Deel je wishlist.


Hier is natuurlijk helemaal niets subtiel aan, maar het is het meest effectief. Stuur gewoon je wishlist door naar iedereen die een cadeautje voor jou moet zoeken. Ze zullen je superdankbaar zijn én jij wordt sowieso niet teleurgesteld. Aangezien je lijstje eindeloos lang is, blijft wat je uiteindelijk krijgt tóch een verrassing.

7. Vertel verhalen.


Deel je ervaringen en vertel bijvoorbeeld dat je vriendin een zalig cadeau heeft gekregen (dat jij ook wil) of dat je nicht een heel mooi pakje heeft gescoord voor je mama dat toevallig ook al maandenlang op jouw eigen wishlist staat.

8. Scrol opzichtig.


Zit je naast de persoon die jouw naam heeft getrokken, scrol dan heel opvallend op je smartphone naar dingen die je tof vindt. Zorg er zeker voor dat ze zien waar je naar kijkt en vooral waar je enthousiast van wordt, door af en toe goedkeurende geluidjes te maken.Hint 9? Deze handige lijstjes onder hun neus schuiven:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '