Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anastasia Shuraeva via Pexels

6. Geef een zelfgemaakt boeket met bloemen uit de (pluk)tuin cadeau of ga samen naar een plukweide.

25 spontane dingen waarmee je je mama op Moederdag kan verrassen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het hoeft niet altijd parfum of een paar oorbellen te zijn. Je kan je mama op Moederdag ook eens op een spontane én originele manier in de watten leggen. Wedden dat ze minstens even gelukkig zal zijn met een van deze 25 leuke verrassingen?

 1. Verras haar met een lief (zelfgemaakt) kaartje dat je in de brievenbus dropt. Of nog beter: schrijf een brief en vertel haar waarom ze zoveel voor jou betekent.
 2. Stel zelf een ontbijtmandje samen (inclusief mimosa’s, duh) en organiseer een ontbijt in de tuin of op bed.
 3. Stel een playlist samen met liedjes die je aan haar doen denken en/of die herinneringen naar boven halen. Welk liedje zong ze altijd om je als kind tot rust te brengen? Naar welk nummer luisteren jullie wanneer jullie samen in de auto zitten? Wedden dat ze sowieso een traantje wegpinkt?
 4. Bak een verse taart of cake en zet die voor de deur.
 5. Of scoor nog meer punten en organiseer een hemelse high tea. Maak scones, icetea en lekker belegde sandwiches om je picknickmand mee te vullen.
 6. Geef een zelfgemaakt boeket met bloemen uit de (pluk)tuin cadeau of ga samen naar een plukweide om bloemen te plukken.
 7. Maak een video waarin je vertelt wat je mama voor jou betekent en waarvoor je haar dankbaar bent. Voeg er eventueel wat nostalgische foto’s en oude videofragmenten aan toe om haar helemaal te doen smelten.
 8. Kruip samen onder een dekentje, neem er een warme chocolademelk bij en kijk naar een typische moeder-dochterfilm.
 9. Blader samen door oude fotoalbums en haal mooie herinneringen op.
 10. Neem je mama mee voor een fietstochtje en verras haar onderweg met een gezellige picknick of die hemelse high tea.
 11. Gun haar een dagje me-time en doe haar klusjes. Was haar auto, verzorg haar groentetuin, hang de was op en reorganiseer het tuinhuis.
 12. Speel een gezelschapspelletje. Bonuspunten als je haar laat winnen. 😉
 13. Plan samen een leuk tripje. Lijst de bezienswaardigheden die jullie willen bezoeken al op, boek het beste hotel dat jullie kunnen vinden en ga al op zoek naar restaurants waar jullie met de voetjes onder tafel willen schuiven.
 14. Geef haar zelf een mani- en pedicure.
 15. Ga samen naar de markt en trek daarna de stad in voor een shopnamiddagje.
 16. Bezoek een openluchtmuseum.
 17. Pizza party! Maak een pizza voor elkaar en schuif ‘m in de oven. Extra leuk: doe haar een kleine pizzaoven voor op de tuintafel cadeau en test ‘m meteen uit.
 18. Kan je niet bij je mama langsgaan? Bestel dan een vijfgangenmenu bij haar favoriete restaurant en laat het aan de deur leveren.
 19. Waag jullie samen aan een puzzel.
 20. Maak een citytripje in eigen land. Ontdek al wandelend dat Leuven veel meer is dan een studentenstad of ga eens naar een iets kleinere stad die jullie misschien nog niet bezocht hebben.
 21. Karaoke! Mamma mia, here we go again!
 22. Nodig haar beste vriendinnen uit en zet je achter de barbecue zodat je je mama en haar besties op hun wenken kan bedienen.
 23. Neem twee yogamatjes mee en doe samen een work-out of yogales in de tuin. Na afloop beloon je haar uiteraard met een homemade milkshake.
 24. Om daarna richting de dichtstbijzijnde drive-in te rijden. Óf schakel de hulp in van Deliveroo.
 25. Misschien wel het allermooiste cadeau: zeg luidop hoe graag je haar ziet.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '