https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bij dit emotionele televisiefragment uit het Nederlandse programma 'Hello Goodbye' hou je het niet droog.

ZIEN: vader met alzheimer herkent zijn eigen dochter niet meer

Herlinde Matthys

In het Nederlandse televisieprogramma ‘Hello Goodbye’ filmt een cameraploeg ontmoetingen van mensen op de luchthaven van Schiphol. Een aangrijpend fragment uit de vorige aflevering gaat nu viraal.


We kennen het format ook bij ons, want VTM zond ‘Hello Goodbye’ enkele jaren geleden ook uit. Presentator Dieter Coppens ging daarin op zoek naar ontroerende verhalen en interessante ontmoetingen in de aankomst- en vertrekhal van Zaventem. Zender NPO 1 zendt momenteel de Nederlandse versie uit en bij één fragment uit de laatste aflevering konden heel wat mensen het niet droog houden.

Een ouder koppel, Jantina en Gerard, staat hun dochter op te wachten in Schiphol. Ze woont al enkele jaren in Florida in Amerika en komt tweemaal per jaar op bezoek bij haar ouders. Dat emotionele weerzien is op zich al een mooi verhaal, maar dat wordt nog eens versterkt als Jantina vertelt dat haar man al vijf jaar lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Het stel is 56 jaar getrouwd, maar Gerard herkent zijn vrouw soms niet meer. ‘In het begin huilde ik heel veel, maar je raakt er op den duur een beetje aan gewend’, vertelt Jantina. ‘We maken er nu elke dag een leuke dag van.’ ‘Zij doet alles voor me’, aldus Gerard. ‘Het is een schitterende, mooie vrouw. Ik hou heel veel van haar.’

Krop in de keel


Omdat Gerard het laatste jaar erg achteruitging, is Jantina bang en heel erg zenuwachtig dat hij hun dochter niet zal herkennen. ‘Hij vroeg me deze ochtend in de trein nog of ik kinderen heb’, vertelt Jantina. ‘Dat is vreselijk moeilijk.’ Wanneer de twee vertellen over hoe ze omgaan met Gerards ziekte en welke impact dat heeft op hun leven, voelden we al een krop in onze keel. Als hun dochter dan de aankomsthal instapt en Gerard inderdaad niet weet wie ze is, kunnen we de traantjes helemaal niet meer tegenhouden. ‘Wie is dat dan?’ vraagt Gerard. ‘Ze zeggen dat jij mijn dochter bent’, richt hij zich vervolgens tot haar. Bekijk het volledige fragment hieronder, en neem er best een zakdoekje bij!

Het laatste gesprek uit de aflevering van vandaag: Joris Linssen praat met een bezorgde oudere dame en haar man, die Alzheimer heeft. Tjonge, wat indringend was dat. Kijk het hier nog eens terug…

Posted by Hello Goodbye on Friday, September 7, 2018


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

04:09
6 pittige vragen aan de 12 finalisten van 'K2 zoekt K3'
04:53
Elodie (31) is mama van twee sterrenkindjes Lou en Finn en regenboogbaby Pauline
01:47
Kinder Bueno-balletjes met maar 3 ingrediënten
3:53
VIDEO: Ed Sheeran over zijn nieuwe plaat, 'Gossip Girl' en 30 worden
01:58
01:51
Hoe blijf ik mezelf in een relatie?
02:46
Dit is het reinigingsritueel van hoofdredactrice Eva
02:54
RECEPT: carrot cake
02:10
Wat is chlamydia?
ZON(DIG)DAG: cinnamon rolls met appel en karamel
VRAAGINA: Hoe genieten we optimaal van het standje 69?
ZON(DIG)DAG: whities (brownies, maar dan met witte chocolade)
VIDEO: Lies (31) is drager van een borstkanker-gen, waardoor ze ivf moest ondergaan
VRAAGINA: Daten na een relatiebreuk, hoe doe je dat?
ZON(DIG)DAG: Kinder Bueno-cookiebars
VIDEO: Lilo, Stéphan en Michael van 'Op kot' over luide, vervelende en verliefde kotgenoten