Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Youtube

Want stiekem willen we op 6 december allemaal nog een cadeautje in onze schoen vinden.

ZIEN: de allereerste beelden van de langverwachte ‘Sinterklaas’-film

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Zes of zesenzestig jaar, we houden allemaal van de sint. Je zou voor minder: hij verwent ons ieder jaar met cadeautjes én een berg chocolade. Dit najaar komt een film over die heilige man in de cinema en we kunnen daar nu de eerste teaser van bekijken.


‘Nu is het nog heerlijk rustig, maar wacht tot de blaadjes van de bomen vallen.’ Zo begint de teaser van de langverwachte film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’. Het verhaal gaat over een dorp dat kwaad is op de sint omdat ze al verschillende nachten niet kunnen slapen door wat ze denken dat zijn kabaal is. De sint wil koste wat het kost zijn onschuld bewijzen en gaat op zoek naar de échte dader van het nachtelijke lawaai.

We hebben een zwak voor mannen met baarden, en zéker voor diegene met een lange witte baard die ons bedelft onder de cadeautjes. Theoretisch gezien zijn we al een beetje te oud voor Sinterklaas en we weten heus wel dat de goedheilige man niet écht bestaat. Toch blijft de 6e december voor altijd een magische dag en hopen we stiekem dat we ’s ochtends in onze enkellaarsjes een klein cadeautje of op z’n minst een chocoladen muntstuk terugvinden.

Nostalgie


We worden nog steeds dolgelukkig als we het bekende nostalgische introdeuntje van ‘Dag Sinterklaas’ horen en daarom kijken niet alleen de allerkleinsten, maar ook wij enorm uit naar deze film. ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ wordt geregisseerd door Stijn Coninx en het script is geschreven door Hugo Matthysen. De opnames startten in april en nu werden de eerste beelden vrijgegeven.

De film komt dit najaar, meer bepaald op 24 oktober, in de cinemazalen. Wie zich bij dit tropische weer toch al even wil vooruit katapulteren naar komende winter, kan hieronder alvast de leuke teaser bekijken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '