Home LOL 10 redenen waarom de sint ook nog bij ons moet langskomen

10 redenen waarom de sint ook nog bij ons moet langskomen

Sinterklaas kapoentje, leg wat in ons Adidas Superstar-schoentje, leg wat in mijn over-the-knee laarsje, dank u Sinterklaasje.

Shutterstock

Het is bijna 6 december, de dag waar kinderen al wekenlang naar uitkijken. Maar ook wij, volwassenen, hebben graag dat de heilige man ons nog een bezoekje brengt. Dit zijn 10 redenen waarom.

1. Fooooood

Sinterklaas brengt geen groenten, fruit – behalve lekkere mandarijntjes natuurlijk – en andere gezonde dingen. Wel massa’s chocolade, marsepein en letterkoekjes. Food baby van zes maanden, maar dat kan ons niet schelen: sint for president!

2. Cadeautjes

Sinterklaas brengt naast snoep ook altijd cadeautjes mee. En laat het nu toch net een toeval zijn dat wij kei, maar dan ook keigraag cadeautjes krijgen! We knippen onze tips niet meer uit het boekje van de speelgoedwinkels, maar we strooien ze wel al weken op voorhand rond bij onze familie en onze hubby.

3. Kind

We kunnen perfect onze plan trekken als sterke, onafhankelijke vrouwen. Toch willen we stiekem af en toe nog eens dat kleine meisje zonder enige zorg aan ons hoofd zijn.

4. Nóg meer chocolade

We kunnen niet genoeg krijgen van chocolade. Never! En met de overschot van de berg chocolade – want tegen Pasen komt de volgende lading cacao onze richting uit – maken we nog snel à volonté warme chocomelk met de sint- en pietfiguurtjes.

5. Nostalgie

Puur uit jeugdsentiment willen we dat de sint nog eens langskomt. Alles was vroeger zoveel beter en nu is de wereld om zeep. Nah. Oké, we overdrijven, maar tradities zijn er toch om in ere gehouden te worden?

6. Liedjes

We zitten al dágen met die onnozele kinderliedjes in ons hoofd, want we horen ze werkelijk overal. Hoor wie klopt daar kind’ren, Sinterklaas kapoentje, Zie ginds komt de stoomboot… Aaargh! Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Na die marteling verdienen we gewoon een beloning, punt.

7. Schoentje

We willen onze schoen zetten en kunnen toch geen vuil exemplaar voorschotelen aan die goeie man? Trouwens, die wortel voor Slecht Weer Vandaag moet er ook in. Dat is het perfecte excuus om een nieuw paar schoenen te kopen.

8. Braaf

We hebben ons het hele jaar door goed gedragen. Oké, een half jaar. Eerlijk? Een paar maanden. Oké oké, die ene week – lees: toen we ziek in bed lagen. Met andere woorden: brave ‘kindjes’ krijgen lekkers en wie stout is de roe. Afhankelijk van wie de sint is, gaan we ook akkoord met dat laatste.

9.  Surprise

We houden van verrassingen. Niet de soort waarbij we plots met ons beste schoenen een vuile berg moeten opklimmen voor een mooie zonsondergang. De zon zal morgen, wanneer we onze afgetrapte sneakers dragen, ook wel weer ondergaan. Geplande verrassingen zoals Sinterklaas – die komt áltijd op 6 december – waarbij we ook nog eens dingen krijgen, dat zien we dan wel weer volledig zitten.

10. Kerstboom

Iedereen zeurt ons de oren van het hoofd dat we onze kerstboom absoluut niet mogen zetten voordat de sint is geweest. Verboden! Hij kan er dus maar beter voor zorgen dat-ie halt houdt aan onze crib. Anders was al dat wachten voor niks, en dan kan het wel eens gebeuren dat-ie ‘perongeluk’ van het dak valt met zijn paard en piet!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.