https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Het drama gaat over de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen.

ZIEN: aangrijpende trailer voor Netflixfilm ’22 July’

Herlinde Matthys

Je kan vanaf vandaag de aangrijpende trailer van de nieuwe Netflixfilm ’22 July’ bekijken. Het drama vertelt het waargebeurde verhaal over de nasleep van de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen.


22 juli 2011 is een zwarte dag in onze geschiedenis. De extreemrechts-aanhanger Anders Breivik liet een autobom ontploffen in Oslo en schoot daarna verschillende jongeren koelbloedig neer op een jeugdkamp op het eilandje Utøya. 77 mensen lieten het leven na deze terroristische aanslag en de hele wereld was in shock.

Gruwelijke gebeurtenissen


Filmmaker Paul Greengrass besloot de gruwelijke gebeurtenissen in een film te gieten. ’22 July’ vertelt het waargebeurde verhaal over de nasleep van deze tragedie, dat de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen was. We zien hoe een overlevende, Viljar, zowel fysiek als emotioneel er weer bovenop moet geraken en hoe het land verzoening en herstel zoekt na zo’n drama.

De film is gebaseerd op het boek ‘One of Us: The Story of an Attack in Norway – and Its Aftermath’ geschreven door Åsne Seierstad. ’22 July’ is vanaf 10 oktober te zien op Netflix. Hieronder kan je alvast de aangrijpende trailer bekijken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenLees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content