https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © sven hoyaux

Ze vertrok vandaag in Kortrijk en zal meer dan 51.000 kilometer afleggen.

KIJKTIP: Zara Rutherford (19) wil jongste vrouw ooit worden die alleen rond de wereld vliegt

Jolien Meremans

2021, dat wordt het jaar van Zara Rutherford (19). De Vlaams-Britse begon vandaag aan haar wereldrecordpoging om als jongste vrouw ooit de wereld rond te vliegen. Jawel, je leest het goed: te vliegen.


De 19-jarige Zara Rutherford startte deze ochtend op de luchthaven van Kortrijk aan het avontuur van haar leven. De komende drie (à vier) maanden legt ze met haar ultralicht vliegtuigje maar liefst 51.000 kilometer af. In totaal zal ze doorheen 57 landen vliegen om haar grote droom waar te maken: ze wil de jongste vrouw ooit worden die solo de wereld rondvliegt. Zoals ze in Antwerpen zouden zeggen: amai menne frak!

Nog een droom


Zara begint – gelukkig maar! – niet onvoorbereid aan haar uitje. Ze zit intussen al zes jaar in de cockpit en erfde de vliegkriebels van haar ouders. Haar papa werkte als helikopterpiloot bij de Britse luchtmacht en ook haar mama is in haar vrije tijd piloot. Maar Zara hoopt in de toekomst nog een stapje verder te gaan. Na haar vliegavontuur wil ze een andere baanbrekende droom najagen: de eerste Europese astronaute bij NASA worden.

© VRT

Maar first things first: haar wereldreis die ze drie maanden geleden Fly Zolo doopte. Ze hoopt in de voetsporen te treden van Shaesta Waiz, zij is momenteel de jongste vrouw ooit die in haar eentje de wereld al vliegend rondreisde. In de kanttekening: Shaesta was op dat moment 30 jaar, en dus elf jaar ouder dan Zara. Zara’s route is trouwens uitgestippeld om geregistreerd te worden als Guinness World Record.

Je kan Zara’s avontuur vanaf vandaag volgen op VRT NU. Daar zal ze regelmatig in de vorm van een video een update geven over haar reis. Haar volledige avontuur wordt volgend jaar in een docureeks gegoten. Je kan haar reis ook volgen op haar Instagramaccount @fly.zolo.

Meer kijktips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content