Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

In de Ardennen proberen ze elk een chalet om te toveren tot het buitenverblijf van hun dromen.

Dit zijn de vijf duo’s van het tweede seizoen ‘Vakantiehuis For Life’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Julie Van den Steen trekt in het tweede seizoen van ‘Vakantiehuis For Life’ opnieuw met vijf enthousiaste koppels naar de Ardennen waar ze elk een chalet proberen om te toveren tot het buitenverblijf van hun dromen. De winnaars mogen daar in de toekomst al hun vakanties doorbrengen.

Ewoud (39) en zijn echtgenoot Tim (37) wonnen het eerste seizoen van ‘Vakantiehuis For Life’ en mogen de komende twintig jaar hun vakanties gratis en voor niks spenderen in hun droomchalet in Durbuy. Ze hebben daar uiteindelijk wel enorm voor afgezien, want voor die prijs moesten ze een maand lang zwoegen en zweten. Binnenkort kan je naar het tweede seizoen kijken en het opzet blijft hetzelfde: vijf sympathieke duo’s steken een maand lang de handen uit de mouwen in de Ardennen om een ietwat vervallen vakantiehuisje te transformeren tot een jaloersmakend buitenverblijf.

Bouwvoordeel en -nadeel

Julie Van den Steen leidt dit alles in goede banen én onderwerpt de duo’s ook aan verschillende uitdagingen tussen het klussen door. De inzet om die te winnen is hoog, want het kan een bouwvoordeel of een bouwnadeel opleveren. ‘Een bouwvoordeel kan bijvoorbeeld extra hulp zijn in de vorm van twee stevige werkmannen’, legt ze uit. ‘Bij een bouwnadeel wordt het duo bijvoorbeeld voor 24 uur aan elkaar vastgeketend of sluiten we voor een dag de elektriciteit af. De duo’s doen dus maar beter hun best tijdens de games, want die voor- en nadelen hebben een serieuze invloed op hun verbouwingen (lacht).’

Een vierkoppige jury deelt punten uit en beslist uiteindelijk welk koppel het mooiste werk leverde. Die bestaat dit jaar uit Marc Coucke die het concept beoordeelt, werfleider Johny uit ‘Huis Gemaakt’ die de verbouwingen opvolgt, interieurstyliste Anne-Catherine Gerets die haar kritische oog werpt op de inkleding van de chalets en Dina Tersago die het eindresultaat evalueert.

Enthousiaste duo’s

Vijf sympathieke duo’s maken kans op deze geweldige prijs en wij stellen ze graag even kort aan je voor.

Junior (22) & Laura (26) uit Kapelle-Op-Den-Bos

Broer en zus, en tevens beste vrienden. Junior is een echte handige harry en plaatst ramen als beroep. Laura is administratief bediende. Ze dragen allebei het hart op de tong, wat soms ook wel tot confrontaties kan leiden.

Dylan (28) uit Gottem & Glenn (33) uit Oudenaarde

Glenn en Dylan zijn goede vrienden die samen fietsen en bowlen. Glenn is zelfstandig lasser en Dylan klust naast zijn job als postbode bij als schilder. Deze twee weten dus ook wel van wanten als het op verbouwen aankomt.

Mats (20) & Lobke (22) uit Gent

Deze twee studenten volgen podologie aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze zijn twee handen op één buik die alles samen doen. Samen verbouwen is voor hen een primeur, maar toch zijn ze ervan overtuigd dat ze dit dankzij hun sterke vriendschapsband tot een goed einde zullen brengen.

Mariam (33) & Asma (30) uit Genk

Deze twee zussen met Marokkaanse roots hebben een hechte band ondanks dat ze compleet tegenovergestelde karakters hebben. Asma is kok en werkt bij verschillende traiteurs. Mariam is visagiste en werkt deeltijds in een beautysalon. Asma deed de nodige ervaring op toen ze haar eigen huis mee hielp verbouwen.

Anke (25) & Sophie (23) uit Aarschot

Sophie en Anke zijn beste vriendinnen die houden van avontuur. Sophie zit in haar tweede jaar interieurvormgeving wat van pas kan komen bij de afwerking van de chalet. Anke studeerde logopedie en specialiseert zich nu in een master autisme en stotteren.

Het nieuwe seizoen van ‘Vakantiehuis For Life’ kan je vanaf maandag 11 juli om 20u25 zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '