Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Piet Huysentruyt mag z'n iconische slagzin 'Wat hebben we geleerd vandaag?' vanonder het stof halen.

‘SOS Piet’ keert nog één keertje terug

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Alles komt terug! Buffalo’s, debardeurkes en nu ook ‘SOS Piet’! Het kookprogramma van Piet Huysentruyt was begin 2000 razend populair en om de 60ste verjaardag van de kok te vieren, lanceert VTM een nieuw seizoen.

‘Wat hebben we geleerd vandaag?’, vroeg Piet Huysentruyt in een sappig West-Vlaams accent aan het einde van elke aflevering van ‘SOS Piet’. Het kookprogramma waarin de chef bij kijkers thuis langsging om hen te helpen met een culinair probleem was razend populair. Saus die telkens schift, vlees dat aanbrandt of cake die maar niet wil rijzen, geen enkel kookfiasco was Piet te veel. Met zijn iconische koffertje én kennis als topchef leerde hij Vlaanderen koken.

Denigrerend

Aan alle mooie liedjes komt een einde, dus in 2009 konden we op VTM kijken naar de allerlaatste aflevering van ‘SOS Piet’. Eentje die in Piets geheugen gegrift staan, want de kijker goot een flinke scheut alcohol op de barbecue en Piet kon de daaropvolgende steekvlam maar net ontwijken. Risico’s van het vak, zeker?

In het Eén-programma ‘Buurman, wat doet u nu?’ was Cath Luyten op bezoek bij Piet in Zuid-Afrika en daar verklapte hij dat heel wat sterrenchefs zijn werk voor ‘SOS Piet’ belachelijk vonden. ‘Ik had nochtans al bewezen dat ik sterren kon koken, dus dat was heel denigrerend’, aldus de kok. Hij had ‘SOS Piet’ ook afgeschreven toen hij zijn Franse sterrenzaak Likoké uit de grond stampte. Maar stilletjesaan besefte hij dat er twee Pieten zijn: de sterren-Piet en de SOS Piet. Cath zei tijdens die aflevering letterlijk: ‘Misschien moet er nog een reeks komen’, waarop Piet antwoordde: ‘Waarom niet? Als ze het vragen, doe ik het’.

Hip hip hoera!

Zo gezegd, zo gedaan. ‘SOS Piet’ komt nog een keertje terug speciaal om de 60ste verjaardag van de kok in stijl te vieren. Hij duikt opnieuw de keuken in van tal van Vlamingen en zal hun gerechtjes naar een hoger niveau tillen. Wanneer dit nieuwe seizoen op VTM te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Wij kijken er alleszins nu al naar uit om hem zijn iconische slagzin ‘Wat hebben we geleerd vandaag?’ nog eens te horen zeggen en vervolgens te zien hoe de kijker in alle nervositeit de drie dingen probeert op te sommen die hij of zij fout deed.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '