Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

El Profesor lijkt geen uitweg meer te vinden...

TRAILER: het allerlaatste deel van ‘La casa de papel’ belooft een emotionele rollercoaster te worden

Jolien Meremans

The end of an era is in zicht: Netflix loste de trailer voor het allerlaatste – snif! – deel van ‘La casa de papel’. En dat belooft spannender, gewelddadiger en vooral emotioneler dan ooit te worden.

Opgelet: spoilers!

El Profesor, Rio, Denver, Stockholm en co staan op het punt een einde te breien aan hun bankoverval die nu al bijna drie (!) seizoenen duurt. In september kregen we de eerste vijf zenuwslopende afleveringen van het vijfde en laatste seizoen voorgeschoteld, op vrijdag 3 december zet Netflix uiteindelijk de allerlaatste vijf afleveringen online.

Episch einde

Houd je vast voor een emotionele rollercoaster vanjewelste, want als we de trailer voor dat tweede deel mogen geloven, komen El Profesor en zijn team (letterlijk en figuurlijk!) nog voor een aantal hete vuurtjes te staan. Veel tijd om de dood van Tokio te verwerken lijken ze dan ook niet te hebben. Maar droog snel je tranen: uit de trailer blijkt dat we haar nog te horen én te zien krijgen.

Nog opvallend: El Profesor schiet uit zijn krammen (een unicum!) en rijdt zélf richting de bank. Verder schept de video maar weinig duidelijkheid. We blijven dus met nóg meer vraagtekens achter: wat is Alicia eigenlijk van plan met dat wapen? Welke rol speelt Berlin nog? Heeft El Profesor nog een plan achter de hand? En zullen Denver, Stockholm en Rio de bank ooit levend kunnen verlaten?

Hoe dan ook: het belooft een episch einde te worden. ‘We hebben ruim een jaar nagedacht over hoe we afscheid zullen nemen van de bende en over hoe El Profesor de touwtjes weer in handen kan nemen’, verklapte regisseur Álex Pina eerder al in een persbericht. Óf El Profesor daar ook echt in zal slagen – daar lijkt het nu helaas niet op – is nog afwachten tot 3 december.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer programma’s en film om naar uit te kijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '