https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Voor de transplantatie werd Tom drie jaar lang in leven gehouden door een bakje met batterijen rond zijn middel.

Tom uit ‘Make Belgium Great Again’ heeft een nieuw hart: ‘Het is zot dat ik me kan draaien in m’n bed’

Tom (25) uit Kortenberg was een van de mensen die in de eerste aflevering van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ getuigde over zijn zoektocht naar een orgaan dat zijn leven moest redden. Die zoektocht zit er nu op voor de jonge kerel: hij kreeg vorige week een nieuw hart.


De allereerste aflevering van Frances Lefebures VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ over orgaandonatie miste in september van vorig jaar haar effect niet. Meer dan 25.000 mensen lieten zich toen registreren om na hun dood al hun organen af te staan.

Leven op batterijen


Vlaanderen werd in de eerste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ ontroerd door de verhalen van enkele getuigen die vertelden over het wachten op een nieuw orgaan dat hun leven moest redden, waaronder de 25-jarige Tom. Hij stond destijds al 2,5 jaar op de wachtlijst voor een nieuw hart. In afwachting daarvan hield een bakje met batterijen rond zijn middel hem in leven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Radiozender QMusic schaarde zich mee achter het verhaal van Tom en zette de actie ‘Een hart voor Tom’ op poten. Die kent nu een gelukkig einde, want Tom onderging vorig weekend een harttransplantatie. Heidi, Sam en Wim van de Ochtendshow op QMusic belden hem op om te vragen hoe hij zich voelt na die zware operatie.

‘Als dat telefoontje met het nieuws dat er een hart is gevonden binnenkomt, word je ineens geleefd’, vertelt Tom vanuit het ziekenhuis. ‘Dan moet je niet te veel nadenken en gewoon gaan. Ik heb pas enkele dagen later beseft wat er gebeurd was. Op dit moment voel ik me wel goed. Dat ik nu gewoon 360 graden kan draaien in bed is zot. Dat lijkt voor iedereen een evidentie, maar ik moest tot voor kort altijd het bakje met mijn batterij meedraaien.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer straffe verhalen over orgaandonatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content