Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Youtube: The Social House

De makers beloven extra aandacht te geven aan mentale gezondheid en diversiteit.

Na haatreacties en doodsbedreigingen: ‘The Social House’ krijgt dan toch een tweede seizoen

Jolien Meremans

Ondanks de vele ophef rond het eerste seizoen, geven de makers van ‘The Social House’ de webreeks toch nog een kans. Het influencerprogramma krijgt binnenkort een vervolg.


Eerder dit jaar stapten influencers Steffi Mercie, Jonatan Medart, Flo Windey, Elias Verwilt, Sarah Bossuwe, Michael Amani, Stien Edlund en Gerben Tuerlinckx in een nieuw avontuur dat iets weg had van ‘Big Brother’: ‘The Social House’. Ze moesten tijdens het programma twee weken lang samenwonen en kregen gedurende dat verblijf allerlei opdrachten voorgeschoteld. Alleen kreeg het programma nog voordat het goed en wel van start ging al heel wat negatieve reacties.

Haatreacties en doodsbedreigingen


Vooral het gebrek aan diversiteit werd (terecht!) in vraag gesteld. Daarnaast vonden jongeren het programma allesbehalve solidair: de influencers mochten plezier maken, terwijl de rest van het land zich nog aan strikte coronamaatregelen moest houden. Resultaat? Het programma kreeg heel wat backlash en de influencers werden bezaaid met online haat én zelfs doodsbedreigingen. Kort nadat Flo Windey het programma verliet werden er vuurwerkpijlen op de villa afgevuurd, waarna de programmamakers de reeks op pauze zetten. ‘We willen de haat niet laten winnen en zullen altijd staan voor positiviteit, maar deze verdere escalatie heeft ervoor gezorgd dat we samen met de creators hebben beslist om de pauze langer aan te houden. We betreuren enorm dat het op deze manier moet gebeuren maar het mentale welzijn en de veiligheid van de creators krijgt van ons de hoogste prioriteit’, stond er toen op de Instagrampagina van ‘The Social House’ te lezen.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by flo windey (@flowindey)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Voorlopig gaan we naar huis maar we komen terug met sterke verhalen wanneer ook de algemene coronamaatregelen soepeler zijn’, beloofde Wünderbaar toen ook nog. En die belofte komt het na, want de videostudio bevestigt nu dat er een tweede seizoen komt. ‘We willen niet toegeven aan de online haat. Ons plan is om de pijnpunten aan te pakken en extra aandacht te geven aan de kritiek rond diversiteit, corona en mentale gezondheid, zodat we sterker terugkomen’, aldus de makers . ‘Zo zullen er meer diverse gasten komen en gaan we de kijkers meer betrekken.’

Wanneer het tweede seizoen precies van start zal gaan en welke influencers zullen deelnemen aan het programma is nog niet geweten. Keep you posted!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '