Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Onder meer Charlize Theron en Kerry Washington spelen de hoofdrol.

TRAILER: ontdek waar elk geweldig sprookje begint in nieuwe Netflixreeks ‘The School for Good and Evil’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je nieuwste Netflixverslaving? ‘The School for Good and Evil’. In deze reeks krijg je te zien waar elk geweldig sprookje begint, want de hoofdrolspelers van die mooie verhalen worden getraind in een speciale school. Beste vriendinnen Sophie en Agatha worden geselecteerd, maar dan gaat het grondig mis...

Dat je naar school moet gaan om een goede loodgieter, dierenarts of journalist te worden, is een feit. Maar wist je dat zelfs de prinsessen en slechteriken uit je favoriete sprookjes een opleiding kregen om je de verhalen te bezorgen die je als kind steevast elke avond hoorde voor je ging slapen? Zij gingen een voor een naar the School for Good and Evil.

Prinsessen en slechteriken

Beste vriendinnen Sophie en Agatha zijn buitenbeentjes. Die eerste is een naaister die er al haar hele leven van droomt om haar saaie bestaan te ontvluchten en prinses te worden. Agatha is dan weer in de wieg gelegd om heks te worden. Op een nacht neemt een gigantische kraai hen allebei mee naar the School for Good and Evil. Daar leren ze dat dit de plek is waar de ware verhalen achter alle sprookjes beginnen, want de slechteriken worden getraind in de School for Evil en de prinsen en prinsessen in de School for Good.

De twee besties zitten plots op de schoolbanken met nakomelingen van de Wicked Witch, Captain Hook en King Arthur. Terwijl het voorbestemd lijkt dat Sophie prinses wordt en Agatha heks, gaat er iets grondig mis en worden hun plekjes omgewisseld. Iets wat enorm gevaarlijk is, want Sophie blijkt de sterkste van allemaal te zijn, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Volgens de directeur kan dit enkel rechtgezet worden door de kus van ware liefde...

Duister figuur

De situatie wordt nog slechter wanneer een duister en gevaarlijk figuur opduikt en ermee dreigt de school én de wereld te vernietigen. Sophie heeft banden met hem, wat natuurlijk niet in het voordeel van the Good speelt. Grenzen tussen goed en kwaad worden doorbroken, en Agatha doet er alles aan om haar beste vriendin van vroeger terug te krijgen zodat ze allemaal een happily ever after kennen.

In ‘The School for Good and Evil’ kruipt Charlize Theron in de huid van Lady Lesso die de School for Evil stuurt. Kerry Washington speelt dan weer Professor Dovey die de School for Good in goede banen leidt. Verder zien we Sophia Anne Caruso als Sophie, Sofia Wylie als Agatha en Laurence Fishburne als directeur. De film is trouwens gebaseerd op de bestsellerreeks van Soman Chainani.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘The School for Good and Evil’ staat vanaf 19 oktober op Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '