https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Warner Bros. Pictures

Achttien jaar (!) na de derde film van 'The Matrix' komt eind dit jaar een vierde deel in de bioscoop.

TRAILER: Keanu Reeves keert terug als de iconische Neo in ‘The Matrix Resurrections’

Herlinde Matthys

Achttien jaar (!) na de derde film van ‘The Matrix’ komt eind dit jaar een vierde deel in de bioscoop: ‘The Matrix: Resurrections’. Keanu Reeves neemt opnieuw zijn iconische rol als Neo op. De trailer sleurt je alvast helemaal mee in het speciale wereldje.


‘The Matrix’ is een love it or hate it franchise. Sommigen snappen er niks van, terwijl anderen er maar geen genoeg van krijgen. Die laatste worden op hun wenken bediend, want eind dit jaar komt eindelijk de vierde film ‘The Matrix Resurrections’ in de bioscoop. Fans hebben er bijna twee decennia op moeten wachten, maar als we de trailer mogen geloven, was het elke seconde waard!

Vaste waarden en nieuwkomers


Wie denkt dat er na achttien jaar voor andere hoofdrolspelers gekozen wordt, is mis! Keanu Reeves kruipt met zijn 57 lentes opnieuw in de huid van Neo en Carrie-Anne Moss, ondertussen 54, vertolkt net zoals vroeger de rol van Trinity. We zijn eerlijk gezegd ontzettend blij met deze keuze, want we kunnen ons niet voorstellen dat iemand anders deze legendarische personages zou spelen.

Ook Jada Pinkett Smith keert terug als Niobe. Naast deze gevestigde waarden werden nog een aantal andere indrukwekkende namen aan de cast toegevoegd. Denk maar aan Neil Patrick Harris (‘How I Met Your Mother’), Priyanka Chopra Jonas (‘Quantico’) en Jonathan Groff (‘Hamilton’).

Mind blown


De eerste drie films ‘The Matrix’, ‘The Matrix Reloaded’ en ‘The Matrix Revolutions’ waren van de hand van het Wachowski-regisseursduo. ‘The Matrix Resurrections’ kon rekenen op een helft van dit geniale paar: Lana Wachowski.

In de trailer zien we dat Neo enorm verward is. Hij herkent Trinity zelfs niet wanneer hij haar toevallig tegenkomt in een koffiebar. Hij neemt ook medicatie, vreemde blauwe pilletjes (en nee lolbroeken, het is geen Viagra). Eenmaal hij stopt met die te slikken, keert alles stilletjesaan terug. Net zoals in de andere films mag je ook in deze heel wat actie verwachten en zal je mind blown in je zetel achterblijven.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

‘The Matrix: Resurrections’ speelt vanaf 22 december in de bioscoop en op HBO MAX. We moeten nog even afwachten of de releasedatum in ons land dezelfde is.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content