Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kippenvel verzekerd!

TRAILER: Draco uit ‘Harry Potter’ schittert in Nederlandse Netflixfilm ‘The Forgotten Battle’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Netflix loste de trailer van de Nederlandse oorlogsfilm ‘De slag om de Schelde’ of ‘The Forgotten Battle’. Niemand minder dan Draco uit ‘Harry Potter’ speelt daarin een van de hoofdrollen.


Sommige gebeurtenissen uit onze geschiedenis mogen we nooit ofte nimmer vergeten, net omdat we diezelfde fouten nooit meer zouden maken in de toekomst. Daarom is het zo belangrijk dat er anno 2021 nog steeds films gemaakt worden over de Wereldoorlogen die zoveel leed veroorzaakten. Een nieuwkomer in het rijtje is ‘The Forgotten Battle‘. Deze Netflixfilm vertelt het verhaal van WOII, maar uit het meer onbekende perspectief van onze noorderburen. 

Piloot, ‘overloper’ en verzetsstrijdster


Op het ondergelopen eiland Walcheren in Zeeland strijden duizenden geallieerde soldaten tegen het Duitse leger. In de prent staan drie personages centraal: een Nederlandse jongen die vecht voor de Duitsers, een Engelse zweefvliegpiloot en een Zeeuws meisje die tegen haar wil in het verzet zit. Hun levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer ze cruciale keuzes moeten maken die zowel hun eigen vrijheid als die van anderen aanbelangen.

De opnames van ‘The Forgotten Battle’ of ‘De slag om de Schelde‘ vonden eind 2019 plaats in Nederland én België. Toen werd Tom Felton, die iedereen kent als Draco uit ‘Harry Potter’ gespot in ons land. De acteur kruipt namelijk in de huid van de piloot Tony Turner. Gijs Blom vertolkt ‘overloper’ Marinus van Staveren en Susan Radder speelt de verzetsstrijdster Teuntje Visser.

Kippenvel


Netflix loste de trailer van de oorlogsfilm. Die doet ons op het puntje van onze stoel zitten en bezorgt ons eerlijk gezegd kippenvel. ‘The Forgotten Battle’ staat vanaf 15 oktober op Netflix.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '