Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Als het programma even goed is als hun talent voor het uitbeelden van hondenrassen, dan zitten we gebeiteld.

TEASER: in ‘Viervoeters’ matchen Joris Hessels en Dominique Van Malder baasjes met asielhonden

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Elk jaar wachten zo’n 4000 asielhonden op een nieuw baasje. Joris Hessels en Dominique Van Malder willen die beestjes een warme thuis geven en zoeken daarom het perfecte baasje of gezin in het nieuwe Play4-programma ‘Viervoeters’.


Joris Hessels en Dominique Van Malder, die eerder samen ‘Radio Gaga’ presenteerden, staan erom bekend mensen een hart onder de riem te steken of in de bloemetjes te zetten. In het nieuwe programma ‘Viervoeters‘ helpen ze niet enkel mens, maar ook dier. Ze proberen namelijk samen met een team van experten gezinnen en baasjes te matchen met een asielhond op basis van onder meer woonsituatie en voorkeur. De potentiële baasjes worden tijdens het hele traject ook bijgestaan.

Elk jaar wachten er zo’n 4000 asielhonden op een nieuwe thuis en de coronacrisis deed het aantal impulsieve aankopen van een viervoeter alleen maar toenemen. Met als resultaat dat er nóg meer beestjes in de reeds overvolle asielen belandden. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen!

Grote liefde


Eind mei deden de twee presentatoren al een warme oproep naar hondenliefhebbers die een nieuwe harige beste vriend wilden adopteren. Uiteraard zoeken ze baasjes die maar al te goed beseffen dat er veel komt kijken bij het in huis nemen van een hond. Het is een grote verantwoordelijkheid, je moet er voldoende tijd voor vrijmaken en er zijn sowieso kosten aan verbonden. Maar de liefde die je van zo’n beestje krijgt, maakt het allemaal meer dan waard.

Play4 loste een teaser van ‘Viervoeters’ waarin Joris en Dominique hun grappige zelf zijn. Terwijl Dominique wat meer uitleg probeert te geven over de inhoud van het programma blijft Joris maar hondenrassen uitbeelden, tot grote frustratie van die eerste.


 

Viktor Verhulst en Nischie


‘Viervoeters’ komt binnenkort op Play4, maar een exacte uitzenddatum is voorlopig nog niet bekend. Het is trouwens niet het enige GoPlay-programma dat asielhonden in de kijker zet. Viktor Verhulst gaat in ‘Viktors grote ruiltocht’ zoals de naam al doet vermoeden op ruiltocht. Hij begint met een ei en hoopt op het einde over te blijven met een mooi item dat ie zal veilen voor een nog mooiere prijs. De opbrengt daarvan gaat naar Het Blauwe Kruis van de Kust, een dierenasiel in Oostende. Onderweg hoopt hij ook een nieuw baasje te vinden voor zijn compagnon, de Engelse buldog Nischie. Dit alles kan je van maandag tot donderdag volgen op de website van GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '