Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op maandag 14 september wordt Streamz, de streamingdienst waarvoor DPG Media, Telenet én de VRT samenwerken, gelanceerd.

De Vlaamse Netflix is bijna daar: dit is wat je kan zien op Streamz en hoeveel je ervoor betaalt

Binnen 11 dagen en exact een dag voor Disney + naar ons land komt, wordt Streamz gelanceerd. Op de gloednieuwe streamingdienst zullen meer dan duizend titels te vinden zijn. De nadruk ligt op Vlaamse fictie van de bovenste plank.


DPG Media en Telenet stelden vandaag Streamz voor. Er werd bekendgemaakt dat de streamingdienst al heel binnenkort beschikbaar zal zijn. Vanaf dinsdag 14 september heb je voor € 11,95 per maand toegang tot een gigantisch aanbod aan gloednieuwe en minder nieuwe Vlaamse fictie, HBO-series, films, kinderprogramma’s en nog veel meer. Voor € 19,95 heb je een Streamz Plus-abonnement, wat betekent dat je daar tot 300 recente films per jaar bovenop krijgt. Bovendien krijg je de eerste twee weken Streamz volledig gratis. Op één account kunnen tot vijf profielen aangemaakt worden. Telenet-klanten met een Play- of Play More-abonnement krijgen automatisch toegang tot respectievelijk Streamz en Streamz Plus.

Originals en klassiekers


Het opvallendste nieuws dat vanmiddag werd meegedeeld, was dat ook de VRT zich aan de streamingdienst bindt. Heel wat topreeksen die je – meestal op zondagavond – kon en kan zien bij Eén zullen op Streamz verschijnen. Meer nog, enkele nieuwe series worden in preview op Streamz gezet, nog voor ze op tv getoond worden. ‘Black-out’, de langverwachte misdaadreeks met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol, is daar een van.

Eerder wel al aangekondigd dat De Bende van Jan De Lichte’, de historische reeks met Matteo Simoni, als preview op Streamz zal verschijnen. Ook ‘Fair Trade’, een serie van de maker van ‘Matroesjka’s’, is zo’n previewreeks. Maar Streamz komt ook met nieuwe content die niet op tv te zien zal zijn, de zogenaamde Streamz Originals. Onder meer ‘Baantjer: Het Begin’ is zo’n Original. In deze Belgisch-Nederlandse coproductie wordt het verhaal verteld van de jonge Juriaan De Cock, met C-o-c-k. ‘Cold Courage’ is ook een internationale co-productie die zich in Londen afspeelt. Matteo Simoni en Charlotte Timmers zijn in de reeks te zien.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Bij de content van DPG Media en VRT wordt ook nog het mooie aanbod van Telenet Play – dat vanaf 14 september ‘verdwijnt’ – gevoegd. Dat bestaat hoofdzakelijk uit HBO-series, waaronder klassiekers zoals ‘The Sopranos’ en ‘Sex And The City’ en nieuwere succesreeksen zoals ‘Euphoria’. In totaal zouden er meer dan 1000 titels op de streamingdienst beschikbaar zijn. Je kan alle titels downloaden en offline bekijken. Op Streamz.be kan je je nu al inschrijven voor de streamingdienst.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '