Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'Ik ben misschien niet de referentie aangezien ik een enorm grote schijtluis ben, maar ik ben verschillende keren bijna uit de zetel gesprongen van het schrikken.'

‘””Stay Close”” zit vol onvoorspelbare wendingen en wist me werkelijk tot op de allerlaatste minuut te verrassen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Elke maand tipt een van onze redactrices je een must-see. Een serie die je in een dag hebt uitgekeken of een film of documentaire die je maar niet loslaat. Redactrice Herlinde bekeek – af en toe van onder haar veilig dekentje – de razend spannende Netflixreeks ‘Stay Close’.

Waarover gaat ‘Stay Close’?

Megan Pierce staat op het punt in het huwelijksbootje te stappen met haar geweldige man waarmee ze drie fantastische kinderen heeft. Alles lijkt op rolletjes te lopen, tot ze plots een anonieme brief krijgt die geadresseerd is aan Cassie. Stilletjesaan blijkt dat Megan niet de brave huisvrouw is die ze laat uitschijnen en dat ze een duister geheim heeft. Haar woelige verleden blijft haar achtervolgen, en wanneer er op hetzelfde moment verschillende verdwijningen én moorden plaatsvinden raakt ze verstrikt in een opeenvolging van nare gebeurtenissen.

Personage in de spotlight: brigadier Mike Broom

Mike Broom (James Nesbitt) speelt de politieagent die de reeks onrustwekkende verdwijningen onderzoekt. Een oude zaak die nooit opgelost raakte, is terug brandend actueel wanneer er op dezelfde plek en op dezelfde dag opnieuw iemand spoorloos raakt. Broom ontdekt een verband en zet zijn tanden in de zaak. Zijn droge humor is fantastisch en hij weet zich met zijn zalige Ierse accent, wat trouwens een plezier is om naar te luisteren, werkelijk overal uit te lullen. Het is een oude playboy met een grote mond, maar een peperkoeken hartje. Hij houdt graag vast aan tradities wat op zijn gloednieuwe bureau met de allernieuwste snufjes moeilijk is. Zo heeft hij een hekel aan alles wat digitaal is én flexiplekken vindt hij vreselijk, zeker wanneer blijkt dat zijn collega’s ook zijn geliefde koekjes aan het delen zijn. Hilarisch!

Waarom moet je ‘m absoluut kijken?

Eerst en vooral is het een miniserie met slechts acht afleveringen. Ideaal als je als afwisseling, tussen je vaste serie(s) met zeven of negen seizoenen, eens naar iets anders wilt kijken. ‘Stay Close’ intrigeert van bij het begin. In de eerste aflevering gebeuren verschillende vreemde dingen, en je wil gewoon weten wat er in hemelsnaam allemaal aan de hand is. Het is bij momenten dus enorm spannend! Ik ben misschien niet de referentie aangezien ik op dat vlak een enorm grote schijtluis ben, maar ik ben verschillende keren bijna uit de zetel gesprongen van het schrikken. Mijn dekentje fungeerde als mijn ‘schild’ en bij bepaalde scènes kon ik het héél goed gebruiken. Ik gilde een keer zo hard dat zelfs mijn vriend, die de kalmte zelf is, bijna zijn koffie uit z’n hand liet vallen. Sorry, zoetie!

Naarmate de serie vordert is het tof om te zien dat de levens van alle personages die op het eerste zicht niks met elkaar te maken hebben, toch met elkaar verstrengeld raken. Ik ben een gigantische fan van onvoorspelbare plotwendingen. Als het allemaal te voorspelbaar is – zeker bij een misdaadserie – en je de ‘slechterik’ al van bij het begin in ’t snotje hebt, is de lol er voor mij snel af. Ik kan je verzekeren dat je bij ‘Stay Close’ verschillende keren met je mond vol tanden zal zitten. Het verhaal zit geweldig goed in elkaar en wist me werkelijk tot op de allerlaatste minuut (!) te verrassen.

‘Stay Close’ kan je bekijken op Netflix.

Meer #FlairBingeClub:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '