Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

‘Heel goed gedaan, je hebt de mindset maar je lichaam volgt gewoon niet.’

Deze twee deelnemers verlaten ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ mét complimenten van de operatoren

In ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ wagen elf bekende koppen zich aan de zwaarste opleiding ter wereld, die van de Special Forces. Niet enkel fysiek maar ook mentaal worden ze op de proef gesteld. Ook na dag drie sneuvelen er niet één, maar twee rekruten. Maar niet zonder complimenten van de chefs.

Nadat Francesco Planckaert na dag één de handdoek in de ring moest gooien en MR-politicus Georges-Louis Bouchez én sterrenchef Nick Bril huiswaarts keerden na dag twee, verlaten opnieuw twee rekruten de Special Forces-opleiding na een bikkelharde derde dag. Ze werden – letterlijk – compleet afgemat tijdens een van de meest gevreesde tests van het traject: de milling. Dat is een loodzware boksproef waarin ze één minuut alles moeten geven.

Eerste vrouw uit het team

En dat werd politiek journaliste Hannelore Simoens te veel. Al draaide het bij haar niet om het mentaal aspect, maar wilde haar lichaam niet mee. Zo’n vier jaar geleden kreeg de 32-jarige een auto-ongeluk waarbij ze haar rug brak en die felle rugpijn wilde ze niet forceren. ‘Ik kan amper nog stappen zonder veel pijn dus voor mij stopt het hier. Dat fysieke heeft natuurlijk altijd een weerslag op het mentale omdat er zo’n angst heerst dat die pijn blijvend wordt. En dat zou ik mezelf kwalijk nemen’, klinkt het bij de journaliste.

Daarmee wordt Hannelore de vierde rekruut en de eerste vrouw die de Marokkaanse woestijn verlaat. Maar dat niet zonder complimenten van de operatoren: ‘Je hebt het heel goed gedaan. Je hebt de mindset maar het lichaam volgt gewoon niet, en we weten waarom. Don’t be ashamed.’

Mentale blokkage

Ook acteur Francisco Schuster (21) trok aan de alarmbel. Nadat hij eerst nog een peptalk kreeg van de operatoren, voelde de hij dan toch de drang om huiswaarts te keren. De twijfel was even van zijn gezicht af te lezen, maar uiteindelijk zei hij vastbesloten dat hij de opleiding wilde beëindigen. Het mentale aspect weegde voor hem al wat langer door: ‘Ik voel dat ik mentaal echt helemaal aan het blokkeren ben, dus ik ga stoppen. De Special Forces-opleiding is een hele goede aanzet geweest voor mij, want ik kan mijn angsten nu stap voor stap blijven overwinnen. Deze ervaring kwam écht op het juiste moment.’

Ook Francisco vertrok niet zonder complimenten. Met de woorden ‘Well done, heel top gedaan’, diende hij zijn nummer in. Zowel hij als Hannelore verlaten de groep met opgeheven hoofd.

Voor de 6 overgebleven rekruten gaat de training onverbiddelijk verder. Hoe het Koen Wauters, Laura Tesoro, Ann Wauters, Davy Parmentier, Steven Laureys en Dirk Van Tichelt vergaat op de vierde dag van ‘Special Forces: Wie Durft Wint’, ontdek je op maandag 22 mei om 20u35 op VTM en op VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '