Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

‘Ik kan mijn arm niet meer opheffen door de pijn.’

Deze BV valt al na 1 dag af in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kon vanavond naar de eerste aflevering kijken van het nieuwe programma ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ waarin elf BV’s een loodzware legeropleiding volgen. De instructeurs vlogen er onmiddellijk in met enkele pittige beproevingen waardoor een deelnemer al na één dag de handdoek in de ring moest gooien.

Er op het gemakje inrollen, was niet het geval op de eerste dag van het trainingskamp. De BV’s kregen direct een reeks zware opdrachten voorgeschoteld. Van kilometerslang lopen met een zware jerrycan, over baden in een ijskoud meer tot een face down rappel van een twintig meter hoge toren. Alle BV’s werden tot het uiterste gedreven zowel fysiek als mentaal en moesten hun grenzen verleggen.

Ontdek alle deelnemers die meedoen aan ‘Special Forces’ hier: VTM maakt uitzenddatum én BV’s bekend die meedoen aan ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

Geen opgever

Hoewel Laura Tesoro even brak toen de groep gestraft werd en Georges-Louis Bouchez duidelijk niet voldoende getraind had op voorhand en zo een blok vormde voor zijn collega’s is het toch een andere kandidaat die na één dag al huiswaarts moest. Eentje waar de kijkers op voorhand sowieso van dachten dat hij de proeven met glans zou doorstaan en dag zes zou halen: Francesco Planckaert.

De man heeft een wielercarrière achter de rug, dus hij weet wat afzien is. In ‘Château Planckaert’ bewees ie al meermaals dat hij tegen een stootje kan en van wanten weet. ‘Ik weet zeker dat ik mezelf hier ga tegenkomen en dan hoop ik dat de Special Forces operators me op tijd gaan stilleggen, want ik ben geen opgever’, zei hij voor hij aan dit avontuur begon.

Blessure

Dat laatste gebeurde helaas. Francesco liep een blessure op aan zijn schouder tijdens de woestijnproef. ‘Ik kan mijn arm niet meer opheffen door de pijn aan mijn schouder’, vertelt ie. ‘Ik heb het echter niet meteen gezegd omdat ik niet wou klagen. Uiteraard ben ik enorm teleurgesteld, maar het is echt ongelooflijk hoe je mekaar hier leert kennen op amper één dag tijd. Ik had al respect voor de operators, maar dat is er nu nog meer.’

Ondanks de helse pijn wilde hij nog doorgaan, maar daar staken de instructeurs een stokje voor, want gezondheid gaat altijd voor. ‘We zoeken mensen die luisteren naar hun lichaam en op tijd kunnen zeggen “neen, hier stopt het”. Mensen die blijven doorgaan en hun lichaam kapot maken, zijn verkeerd bezig, want dat wordt op den duur nefast voor het team en de opdracht. Deze eerste dag is nog maar het begin en rust mag je hier niet veel verwachten. Hier stopt het dus helaas voor jou, Francesco. Je hebt je ingezet voor wat je kon’, aldus chef Filip Blom.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zal ook een tandje moeten bijsteken, want hij kreeg een waarschuwing van de instructeurs. Hij volgt orders niet op en hij zet zich niet voldoende in voor de groep. Hij krijgt een tweede kans, maar als hij zich op de tweede dag niet herpakt, vliegt hij onverbiddelijk naar huis.

‘Special Forces: Wie Durft Wint’ zie je elke maandag om 20u35 op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '