Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Deze Spaanse Netflixserie zou even spannend (en verslavend) zijn als ‘La casa de papel’

Jolien Meremans

Fan van ‘La casa de papel’? Dan zou de Spaanse Netflixserie ‘La víctima número 8’ je ook weleens kunnen bekoren. De serie wordt namelijk vergeleken met het verhaal van onze goede vrienden Tokio, Río en El Profesor. Meer zelfs: ze zou ook minstens even goed zijn als de Britse serie ‘The Bodyguard’.


De Netflixserie speelt zich voornamelijk af in de Spaanse stad Bilbao. Daar vielen bij een aanslag met een bestelbus zeven doden. De vermoedelijke dader wordt aangehouden, maar de twijfels over zijn (on)schuld nemen toe, want iedereen lijkt verdacht te zijn. Net zoals in ‘La casa de papel’ wordt er ook in  ‘La víctima número 8’ een vrouwelijke politieagente aangesteld om het boeltje op te lossen. Als kijker kruip je in de huid van de vermoedelijke dader en word je gemanipuleerd door de verschillende getuigenissen en gebeurtenissen. Wie is nu eigenlijk de échte dader en wat was zijn motief?

‘The Bodyguard’


De vertaling van ‘La víctima número 8’ doet nóg meer vragen opborrelen, want het betekent letterlijk vertaald: ‘het achtste slachtoffer’. Is er dan iemand ontkomen aan de aanslag of is de hoofdverdachte misschien zelf een slachtoffer?

De serie zou minstens even spannend zijn als de Britse serie ’The Bodyguard‘. Ook in die serie wordt een aanslag gepleegd en is het niet duidelijk wie er voor de feiten moet opdraaien. ‘La víctima número 8’ is al sinds vorig jaar in Spanje te zien en kreeg meteen heel wat lovende kritiek. Nu staat ze ook bij ons op Netflix en zou ze weleens onze nieuwste verslaving kunnen worden. Wij weten al wat vanavond gaan kijken!

Voorlopig staat er één seizoen van de serie op Netflix, maar als we de geruchten mogen geloven, is er een tweede op komst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '