Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik vraag tijdens het eten regelmatig aan Kenji om te stoppen met smakken', lacht ze.

PREVIEW: Shania Gooris ergert zich in ‘Ons DNA’ aan de eetgeluiden van Frances Lefebure

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We hebben op donderdag sinds kort een vaste afspraak bij VTM, want dan gaan Frances Lefebure en Lieven Scheire in ‘Ons DNA’ op zoek naar een antwoord op hun meest prangende vragen over onze genen. In de komende aflevering hebben ze het over misofonie ofte een haat voor bepaalde geluiden, zoals eetgeluiden. Het proefkonijn van dienst? Shania Gooris.

Zet Shania Gooris aan een tafel met gasten die tijdens het eten smakken of slurpen, en ze wordt gek. En hoewel mama Kelly anders beweert, zou daar volgens Frances Lefebure weleens een logische verklaring voor kunnen zijn. Tijdens het uitpluizen van Shania’s DNA viel het namelijk op dat ze een heel grote kans heeft op misofonie, en eetgeluiden bijgevolg irritant vindt.

Om te achterhalen of dat wel degelijk klopt, nodigt Frances Shania uit voor een uitgebreide apero. Tijdens hun onderonsje smakt en slurpt de presentatrice net iets enthousiaster dan normaal, en dat lokt bij Shania wel degelijk een reactie uit. Haar hartslag schiet namelijk de hoogte in!

Verrassende vondst

‘Het klopt, ik vind dat héél irritant’, lacht Shania. ‘Mijn broer bijt tijdens het eten op zijn tanden. Ik moet hem elke keer vragen om alsjeblieft normaal te eten en te stoppen met smakken. Mama en papa zeggen dan dat ik rustig moet worden, maar het komt dus eigenlijk gewoon door hen hé, want het is hun DNA!

En terwijl Frances aan de hapjes zit, gaat Lieven langs bij landbouwer Jaap, die The Vegan Cowboys oprichtte. De presentator wil met zijn eigen ogen zien hoe de veganistische melk en kaas er gemaakt wordt op basis van revolutionair DNA-onderzoek waar geen dieren aan te pas komen.

Verder gaat Frances aan de hand van DNA opnieuw op zoek naar een familielid. Dit keer gaat ze langs bij Amanda, die meer te weten wil komen over haar grootvader. ‘Mijn moeder heeft altijd gezocht naar haar vader maar ze heeft hem tot nu toe niet gevonden. We hopen meer te weten te komen via DNA’, aldus Amanda. Tijdens die zoektocht stoot Frances op een verrassing, want haar onderzoek leidt haar naar niemand minder dan Queen Elizabeth... Dat belooft!

Je kijkt ‘Ons DNA’ elke donderdagavond om 20u45 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '