Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

De nieuwe realityshow 'The Kardashians' staat vanaf vandaag op Disney+.

REVIEW: ‘Alleen de Pfaffs kunnen aan het guiltypleasuregehalte van ““The Kardashians”” tippen’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

You guys, vanaf vandaag kan je naar de gloednieuwe realityreeks ‘The Kardashians’ kijken op Disney+. Daarin volg je opnieuw het luxeleventje van Instagrams bekendste familie. Redactrice Jolien keek, en zag dat het goed was.

Twee jaar geleden kondigde de Kardashian-clan het einde van een tijdperk aan. Na veertien jaar, twintig seizoenen en verschillende spin-offs lieten Kris, Khloé, Kim, Kourtney en co weten dat ze stopten met hun programma ‘Keeping Up with the Kardashians’ waarin elke move, ruzie en mijlpaal vastgelegd werd op camera. ‘Zonder de show zou ik niet zijn wie ik vandaag ben. Het programma heeft ons gemaakt tot wie we zijn en ik sta voor altijd in het krijt bij de personen die een rol gespeeld hebben bij het vormen van onze carrières’, schreef Kim toen in een emotioneel bericht op Instagram. Zij en de rest van de familie besloten om een pauze te nemen van televisie, maar niet voor lang, want nog geen half jaar later raakte bekend dat de Kardashians een deal hadden gesloten met Hulu en Disney voor een nieuw project.

Old but gold

Enter: ‘The Kardashians’, het tweelingzusje van ‘Keeping Up with the Kardashians’. Want wie, net als ik, vreesde voor een heel ander format kan ik zonder al te veel te spoilen meteen geruststellen. De hele bende – ja, zélfs Scott – is opnieuw van de partij om je van je nodige portie guilty pleasure te voorzien. De realityshow lijkt als twee druppels water op die die hen twintig jaar geleden zo populair maakte. ‘Keeping Up with the Kardashians’, ‘The Kardashians’, potato, potato. We weten intussen al dat alles wat de familie aanraakt sowieso goud wordt, en dat bewijzen ze met hun nieuwe reeks nog maar eens.

Kris Jenner
© Disney

Kris is nog steeds de feilloze momager van dienst, Kourtney drinkt nog altijd groene sapjes, Kendall is zoals altijd haar flamboyante zelve, en Scott het zwarte schaap. En hoewel de volledige familie er nog even jong als twintig jaar geleden uitziet, is hun leven toch drastisch veranderd. Vooral de voorbije twee jaar werd dat meermaals op z’n kop gezet, en dat wordt in de reeks niet stilgezwegen. Ye is weg, Travis Barker maakt dan weer zijn debuut, Kourtney is verloofd, Khloé heeft (volledig terecht) trust issues, Kendall worstelt meer dan ooit met haar anxiety, Kylie is opnieuw in verwachting, Kim verliefd op we all know who. Kortom: zoals altijd meer dan genoeg drama om te filmen.

A la de Pfaffs

Maar er is toch één opvallend verschil met hun vorige reeks: het gaat er allemaal veel rustiger aan toe. Dat de zussen masters zijn in het uit hun slof schieten, weten we al veertien jaar, maar van ruzies en catfights binnen de familie is er amper nog sprake. De show legt het er extra dik op: ongeacht alles vormt de familie een ijzersterk front. ‘Don’t f*ck with the Kardashians’ had misschien zelfs een toepasselijkere titel geweest.

Dat ze dit keer ook ruimte laten om de andere kant van de medaille te tonen en hun struggles bloot te leggen siert hen, al vraag ik me soms af hoe oprecht het allemaal is als je op Instagram alleen maar ‘perfecte’ plaatjes deelt en de schone schijn con-stant hooghoudt. Desalniettemin is het gewoon héérlijke tv met een guilypleasuregehalte waar alleen de Pfaffs aan kunnen tippen. Alhoewel: op sommige momenten maken Kourtney en Travis het met hun gelebber wel héél wansmakelijk...

Je kan vanaf vandaag naar het eerste seizoen van ‘The Kardashians’ kijken op Disney+.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '