Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het zevende en voorlaatste seizoen gaat vannacht om 3 uur van start op HBO en Telenet Play More.

RECAP: zó eindigde het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Met 101 personages en evenveel verhaallijnen is ‘Game of Thrones’ niet de meest simpele serie om te volgen. Ben jij de draad kwijt? Lees dan onderstaande samenvatting zodat je helemaal klaar bent om vanaf vannacht het zevende en voorlaatste seizoen te verslinden.

House Targaryen


Daenerys Stormborn is (eindelijk!) op weg naar Westeros, samen met drie draken, een khalasar van Dothraki te paard en een leger van woeste krijgers, beter bekend als ‘The Unsullied’.

Om King’s Landing te veroveren, wordt ze een handje geholpen door Yara en Theon GreyjoyLady Olenna van House Tyrell en Ellaria Sand van House Dorne.

Broer en zus Greyjoy stelden extra schepen ter beschikking in ruil voor Daenerys’ hulp om de Iron Islands opnieuw in te palmen nadat hun oom Euron Greyjoy hun vader King Balon vermoordde.

Lady Olenna en Ellaria Sand steunen de Mother of Dragons vooral omdat ze wraak willen nemen op Cersei. Let the battle begin…

House Stark


Het vorige seizoen was heftig voor Jon Snow. In tien afleveringen stond hij op uit de doden, executeerde hij z’n moordenaars, verliet hij zijn post als commander van de Night’s Watch, nam hij Winterfell terug van de gestoorde Ramsay Bolton én werd hij uitgeroepen tot King in the North.

Nog belangrijker is dat we eindelijk weten wie zijn echte ouders zijn: Ned Starks zus Lyanna en Daenarys’ broer Rhaegar Targaryen. Al weet hij dat zelf nog niet (you know nothing, Jon Snow!).

Intussen heeft de machtsgeile Petyr ‘Littlefinger’ Baelish nog steeds Sansa in z’n macht, terwijl haar zusje Arya Walder Frey, de moordenaar van hun moeder en broer, een kopje kleiner maakte. Verder naar het Noorden toe keert Bran terug naar de muur. Onderweg test hij z’n gaven uit met behulp van de Three Eyed Raven.

House Lannister


Nadat Cersei de fanatieke High Sparrow en haar schoondochter Queen Margaery ombrengt in een zee van groen ‘wild fire’, pleegt haar enige overlevende kind, King Tommen, zelfmoord.

Kort daarna kroont Cersei zichzelf tot de koningin van Westeros. Haar broer Jaime, die net terug is van Riverrun, beseft dat zijn zus nu volledig de pedalen kwijt is.

Aan de andere kant van de zee plant Tyrion Daenarys’ invasie van King’s Landing en de onttroning van zijn zus.

Overige personages


Samen met zijn vriendin Gilly en haar baby, is Samwell Tarly gearriveerd bij de Citadel van Oldtown waar hij z’n studies zal aanvangen om maester te worden.

Nadat The Blackfish weigerden om Jon en Sansa’s campagne om Winterfell weer in te nemen, te steunen, keren Brienne of Tarth en haar schildknaap Podrick Payne terug naar de Riverlands.

Op de Iron Islands regeert nu Euron Greyjoy met ijzeren hand nadat hij zijn broer King Balon vermoordde.

Ser Jorah Mormont is nog steeds op zoek naar een geneesmiddel voor zijn dodelijke ‘greyscale’ die zijn huid doet verstenen.

Het zevende seizoen van ‘Game of Thrones’ is vanaf 3 uur vannacht te zien op Telenet Play More.


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '