Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De bekende koppen spelen het spel vanaf het eerste moment bikkelhard!

PREVIEW: de eerste pactjes worden al gesmeed in ‘De Verraders’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan vanavond naar de allereerste aflevering kijken van het tweede seizoen van ‘De Verraders’. De twintig BV’s nemen het spel onmiddellijk bloedserieus, want nog voor ze in het kasteel aankomen, wordt er al stevig gespeculeerd over pactjes.

Als je in een jeugdbeweging zat, speelde je ongetwijfeld weleens Weerwolven. Dit spannende spel wordt eigenlijk op grote schaal gespeeld in een mysterieus kasteel door twintig bekende koppen in ‘De Verraders’. Presentator en moderator van dienst Staf Coppens duidt drie verraders aan en zij vermoorden elke nacht een bondgenoot. De bondgenoten proberen op hun beurt de verraders te ontmaskeren en hen uit het kasteel te verbannen.

Dit zijn de deelnemers uit het tweede seizoen: Ook deze 11 bekende Vlamingen doen mee aan ‘De Verraders’

Op safe spelen

Klinkt simpel, maar wie het eerste seizoen zag, weet dat dit gepaard gaat met intriges, tactieken, drama en heel veel emoties. Vanavond gaat het spel van start en het is onmiddellijk duidelijk dat de kandidaten op scherp staan! Net als vorig jaar worden de deelnemers voor hun aankomst in het kasteel opgedeeld in groepjes. Hét ideale moment om pactjes te sluiten en het gesprek gaat dan ook heel snel daarover in het vliegtuig dat hen naar hun bestemming brengt. Pokerspeelster Charlotte snijdt het onderwerp aan bij Walter, Sarah, Andy, Bart, Aagje, Liliane en Guy.

‘In dit spel kan je er niet alleen komen, dus ik ga op zoek naar partnerships’, vertelt ze. ‘Het is belangrijk om met ons vliegtuig een pact te sluiten anders wordt er maar wat rondgeschoten op die eerste ronde tafel.’ Haar strategie wordt enthousiast onthaald door Andy Peelman: ‘Het vergroot mijn slaagkans. Enerzijds om langer in het spel te blijven, anderzijds heb ik mensen rond mij die mij vertrouwen. Dat kan vroeg of laat in mijn voordeel zijn.’ Ook Sarah Puttemans is voor het idee gewonnen en wil op safe spelen.

Eigenzinnig kantje

Toch is niet iedereen onmiddellijk overtuigd. ‘Ik ben daar nogal een moeilijke in’, vertelt Liliane Saint-Pierre. ‘Dat is een eigenzinnig kantje van mij dat ik niet klakkeloos volg wat iemand mij voor mijn neus houdt. Zo sta ik in het leven en dat ga ik ook in het spel proberen doen.’ Andy probeert haar dan weer te overtuigen dat de kans bestaat als ze hier niet in meegaat dat ze morgen al naar huis zou moeten. Of dit pact gevormd wordt én stand zal houden, zie je vanaf vanavond!

‘De Verraders’ zie je vanaf vanavond, 17 september, elke zondag om 19u55 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '