Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Ewan McGregor spreekt je toe als Krekel of Cricket.

Netflix deelt teaser van stop-motionmusical ‘Pinocchio’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat Netflix, net als Disney trouwens, bezig is met een remake van de klassieker ‘Pinocchio’. De streamingdienst lost nu een teaser van deze film met een sterrencast, waarin Krekel Ewan McGregor ons toespreekt.

Niemand minder dan filmmaker Guillermo del Toro, bekend van onder meer ‘The Shape of Water’ en ‘Nightmare Alley’, giet het prachtige verhaal van de houten pop Pinocchio of Pinokkio die koste wat het kost een echt jongetje wil zijn in een nieuw jasje op Netflix.

Indrukwekkende cast

De streamingdienst wist een indrukwekkende cast te strikken voor deze stop-motionmusical. Zo zal Ewan McGregor, bekend van ‘Beauty and the Beast’ en ‘Star Wars’, in de huid kruipen van Cricket of Krekel. David Bradley, bekend van ‘Game of Thrones’ en ‘Harry Potter’, zal de rol van Geppetto vertolken. Voor de hoofdrol van Pinocchio werd Gregory Mann gekozen, die nog relatief nieuw is in Hollywood. Verder maken onder anderen Tilda Swinton (‘Michael Clayton’), Christoph Waltz (‘Inglorious Bastards’), Cate Blanchett (‘Ocean’s 8′)en Finn Wolfhard (‘Stranger Things’) deel uit van de sterrencast.

Het originele verhaal van Pinocchio van Carlo Collodi dateert al uit 1883 en de meesten zagen natuurlijk de tekenfilm. De houten pop wordt op magische wijze tot leven gebracht en het is zijn droom om een echte jongen te worden. Dit kan werkelijkheid worden als hij bewijst dat hij dapper, betrouwbaar en niet egoïstisch is. Maar dit verloopt uiteraard niet zonder slag of stoot, en al gauw werkt hij zich serieus in de nesten.

Krekel

De avonturen van de houten pop kan je dit najaar op Netflix zien. Het verhaal speelt zich af in Italië in de jaren 30, wanneer het fascisme opkomt en Mussolini het land in zijn greep heeft. Om ons geduld te belonen krijgen we een eerste teaser te zien. Daarin spreekt Ewan McGregor ons toe als Krekel.

‘Ik wil je een verhaal vertellen’, aldus Krekel aka Ewan. ‘Het is een verhaal dat je denkt te kennen, maar je vergist je. Ik was er namelijk bij, want ik leefde in het hart van de houten jongen.’ Veel meer geeft het filmpje helaas nog niet prijs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Pinocchio’ verschijnt in december op Netflix. Een precieze datum is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '