Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Regisseur Steven Knight beweert dat het vervolg mogelijk wel in een 'andere vorm' gegoten zal worden.

‘Peaky Blinders’ zal na seizoen 6 geen nieuwe afleveringen meer krijgen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

By order of the Peaky Blinders moeten we je helaas minder goed nieuws over de bekendste en stoerste broers van televisieland meedelen. Het zesde seizoen van de BBC-reeks, dat momenteel nog gefilmd wordt, zal een einde breien aan de historische dramaserie.


Steven Knight, regisseur van ‘Peaky Blinders’, bevestigt in Variety dat de BAFTA-winnende serie zal stoppen bij het zesde seizoen, dat nu nog gefilmd wordt en pas ten vroegste eind dit jaar op het kleine scherm te zien zal zijn. En dat nieuws komt voor de aanhangers van de criminele Britse bende als een niet zo aangename verrassing. Eerder vertelde Knight namelijk nog dat er nog minstens drie andere seizoenen op de planning stonden. ‘Mijn ambitie is om er een verhaal van te maken over een gezin dat leeft tussen twee oorlogen in’, zei hij na de release van het vijfde seizoen. ‘Ik wil het graag beëindigen met het eerste luchtalarm in Birmingham in 1939. Daar zijn nog drie seizoenen voor nodig.’

Film op komst?


Niet dus. Maar dat neemt volgens de regisseur niet weg dat seizoen 6 een klepper van jewelste zal zijn. ‘De Peaky Blinders zijn terug en met een knal. Na de gedwongen productievertraging als gevolg van de COVID-pandemie, zien we het gezin in extreem gevaar en de inzet is nog nooit zo hoog geweest’, verklapt hij in Variety. ‘We zijn ervan overtuigd dat dit het beste seizoen ooit zal worden en dat onze geweldige fans er dol op zullen zijn.’ Goed nieuws, en dat stopt nog niet, want Knight belooft dat seizoen 6 niet het einde betekent van de Peaky Blinders. ‘De tv-serie loopt ten einde, maar het verhaal stopt nog niet. Het zal verdergaan in een andere vorm.’ Voelen we daar een film aankomen? 

De gangstersaga ging in première in september 2013 en vindt plaats in Birmingham, vlak na de Eerste Wereldoorlog. De serie is gebaseerd op de gelijknamige jeugdbende die geleid wordt door de charismatische Thomas ‘Tommy’ Shelby (Cillian Murphy) die Birmingham – en bij uitbereiding heel Engeland – onveilig maakt, máár tegelijkertijd ook kwaad bestrijdt. Naast Cillian Murphy, die trouwens een magnifieke acteerprestatie neerzet, spelen ook Tom Hardy, Anna-Taylor Joy (nu te zien in ‘The Queen’s Gambit’), Adrien Brod en Paul Anderson een belangrijke rol.

Seizoen 5


In het vijfde seizoen – spoiler alert!  – zagen we nog hoe de familie worstelde met de naschokken van de Wall Street Crash in 1929. Het seizoen eindigde met een waanzinnig spannende cliffhanger. Nadat Tommy een minister – tevergeefs – probeerde te vermoorden zien we hoe hij een pistool tegen zijn hoofd houdt. Over het zesde seizoen is nog niet zoveel geweten. De eerste aflevering zal naar alle waarschijnlijkheid ‘Black Day‘ heten en er wordt gespeculeerd dat niemand minder dan Rowan Atkinson de rol van Adolf Hitler op zich zal nemen. Wat wel al zeker is, is dat er een nieuw vrouwelijk hoofdpersonage voor heel wat furore zal zorgen. 

Alle 5 seizoenen van ‘Peaky Blinders’ staan op Netflix. Wanneer seizoen 6 gereleased zal worden, is nog niet geweten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '